onsdag 3 oktober 2012

Lawyer or not?

Jag hade tankt ga och lagga mig for drygt en timme sen men rakade fastna pa ett forum angaende Green Card processen. Jag blir allt lite stressad nar jag tanker pa hyr mycket pappersarbete osv som kan ga fel, haha.

Sa nu till fragan: Ni som gatt igenom the US immigration process, har ni anvant er av en advokat eller gjorde ni allt pa egen hand? Om ni hade en advokat, tyckte ni det var vart pengarna?


5 kommentarer:

  1. Jag tror inte att ni behöver en advokat, ni verkar ha ett normalt förhållande och normala omständigheter så jag tror en advokat skulle va en onödig kostnad.. Siten www.visajourney.com är en supebra hjälp som har svar på i princip allt.. Och så har ni ju oss bloggare som har gått igenom samma sak och säkert kan besvara en del frågor..

    SvaraRadera
  2. Jag tror inte heller att ni behöver en advokat. Ni befinner ju er i en situation där det borde gå att ordna på egen hand till skillnad från oss, där Ken är på en bas i Afghanistan och där postgången är skitdålig.
    Allas situation ser ju olika ut när man går in i den processen. Jag känner en fd reseledarkollega till mig som flyttade till Plano,TX för att plugga och att få bo med sin fästman och dom gjorde en sk. adjustment of status och nu bor dom lyckliga utanför Dallas.

    SvaraRadera
  3. Det dar ar ju valdigt inviduellt. Vet folk som gjort allt sjalv och de som tagit hjalp. Kanns nastan som det ar lite samma sak som om nar man aker hit for att plugga, vissa aker genom en organisation dar de tar hand om alla viktiga papper och grejs med att du betalar dem for att gora det at dig, mednas vissa gor allt sjalv... bada funkar. Nu brukar dock advokater kosta en formogehet. Sen kanske det beror pa olika stallen ocksa, men har uppe ar det sviiiindyyyrt!! Nastan dyrare att anlita en advokat an vad sjalva GC kostar... och da ar ju inte det billigt heller. Fragan ar hur bekvam du/ni ar sjalva, kanner du dig helt freaked out sa kanske det kan kannas skont med lite hjalp?! Manga har i bloggvarlden har fixat det sjalv, sa det ar ju bara att fraga pa om du har fragor.. annars finns ju ocksa visajourney som Nadja rekomenderade vilket finns massa bra info dar.

    Nar det kommer till brollopsklanningar sa tycker jag du ska vara oppen att testa vissa som du kanske inte alls tankt pa heller... prova skadar ju aldrig..;) den jag hade pa mig nar vi gifte oss forsta gangen var denna...:) Valdigt enkel..:) Kommer sakert ha den pa brollopet i Chile..:)
    http://loppansworld.blogg.se/2011/june/wedding-pics.html#comment

    SvaraRadera
  4. Vi anstallde en advokat aven om det kostade en hel del. Skont och enkelt dock tror jag nog att vi hade kunnat fixa det sjalva. Anledningen till advokaten var pa grund av min mans arbete samt att om nagot skulle ga fel sa ar det bara att stamma advokaten. Sag till om ni behover nagon hjalp for vi har det valdigt farskt i huvudet.

    Angaende brollopsklanningarna sa haller jag med Johanna. Prova lite olika. Hon som hjalpte mig i butiken sa att hon var forvanad att jag faktiskt gillade det klanningen som jag beskrev att jag ville ha. Det hander tydligen inte sa ofta.

    SvaraRadera
  5. Det behovs ingen advokat om man ansoker via giftermal och ni bada ar har...Spara dom pengarna! Det enda ni gor ar att fylla i papper och ga intervju. Latt som en platt :) Jag gjorde alla mina papper sa fraga bara om det ar natt, jag har det i ganska farskt minne!

    SvaraRadera