tisdag 16 oktober 2012

Langtar!

Idag efter vi lamnat in ringen for resizing var vi saklart tvungna att ga in i djuraffaren pa vagen ut for att titta pa hundarna. De ar ju otroligt sota och vi var sa himla sugna pa att ta med oss en hem, aven fast det inte hade varit direkt smart ekonomiskt sett med alla utgifter for brollopet nu. Kanske i borjan av nasta ar, langtar :)

Bild fran yorkie.org

5 kommentarer:

  1. Ah, snalla kop inte en valp i djuraffaren! Jag vet att de ar jattegulliga men de kommer ALLTID ifran puppymills dar mammorna far valpkull efter valpkull tills hon inte klarar fler, da avlivas hon. De valpar som inte blir salda innan "bast-fore"-datum avlivas ocksa eftersom de inte ar lika lattsalda. Googla garna puppymills sa far du se sjalv, ingen djuralskare klarar av att se de bilderna... For att inte tala om halsoaspekten, dar avlas bara for kvantitet, inte kvalitet. Sjukdomar du aldrig kommer kunna spara i framtiden.

    Om man inte ska stalla ut sin hund ar det basta (tycker jag) att ta en fran ett shelter. Vill man ha en renrasig hund, titta pa AKC-registrerade uppfodare som foljer alla reglern och dar du kan traffa foraldradjuren. Vet ni inte hur och var man ska titta sa hjalper jag mer an garna till! Detta ar en hjartefraga for mig, jag tog sjalv valpar efter min (valdgt meriterade och halsotestade) hund hemma i Sverige samt ar utbildad instruktor inom Brukshundklubben.

    SvaraRadera
  2. Hoppas att allt gick bra med ringen. Kommer ihåg att Ken var väldigt nervös då han inte han och pröva sin ring innan han var tvungen att bege sig tillbaka till Afghanistan, men som tur var passade den perfekt. Phew.. :)

    SvaraRadera
  3. Haller med Malin ovan! Dessa puppymills ar totalt vidriga och grymma mot hundarna. Aven om djuraffaren havdar att djuren inte kommer darifran sa gor de oftast det. Det finns tusentals med hundar pa shelters som ar redo att adopterad, manga renrasiga. Om du inte ar bekvam med att ga till shelters, sok pa "yorkie-rescue". Dessa organisationer jobbar med olika shelters och raddar djur som annars skulle riskera att avlivas. Koper du hund i affaren sa stoder du ofrivilligt dessa puppy mills. Fraga garna om adoption - jag brinner for detta!

    SvaraRadera
  4. Sen nar vill du ha en hund? o_O Henrietta och ett sott djur?! Jag kommer bara ihag hur du HATADE katterna i Boston (och jag ler nar jag tanker pa det!).

    SvaraRadera
  5. Haha, det ar faktiskt stor skillnad pa hundar och katter! Alltsa de dar katterna i Boston gick mig verkligen pa nerverna, men det var nog mest for att the room mate inte en gang under hela aret stadade upp efter dem...

    SvaraRadera