tisdag 28 oktober 2014

Dallas

Skrev inlägget nedan i söndagskväll men min mobilapp kranglade sa jag passar pa att publicera nu istället:

Ar just nu med hubby pa en mini vacation I Carrollton, TX, lite utanfor Dallas. Jag hittade en bra deal pa livingsocial och med tanke pa att jag bara tagit ut en enda semsterdag sen jag borjade I borjan av januari kandes det som om det var dags att ta lite ledigt. Sa tva natter pa hotell fick det bli. Det ligger ett spa precis bredvid sa idag spenderade vi ungefar fem timmar I olika bubbelpooler och bastuer. Dock uppskattade Michael inte bastuvarmen (sag nastan svimmfardig ut ett tag, hehe) men finnen i mig tyckte det var otroligt avkopplande.

torsdag 16 oktober 2014

CPA Exam Here I Come

Antligen har min Application of Intent for att ta the CPA exam gatt igenom (tog nästan ett ar - otroligt irriterande da allt jag behövde gora var att skicka in mina betyg men de lyckades alltid "komma bort", sa jag fick skicka in dem fyra ganger, ugh). Idag kopte jag allt study material vilket gick pa $1,340, typ 10.000kr. Harligt (not)! Som tur ar betalar jobbet tusen dollar sa jag behövde bara betala mellanskillnaden. For er som inte ar sa insatta ar the CPA exam nagot manga accountants tar for att bli Certified Public Accountants. Nar man har klarat alla fyra delar av provet (samt en hel del andra kriterier) har man fortfarande samma arbetsuppgifter, men man har liksom ett "bevis" pa att man vet vad man haller pa med. Dar jag jobbar (en public accounting firm) maste man klara the CPA exam inom en reasonable time frame fran det att man borjat och de flesta forsoker fa det gjort under de tva forsta aren. Jag hittade detta citat fran accountingtoday.com angående svarighetsgraden pa provet:
"The CPA test is one of the most difficult professional credential examinations where the average passing rate is one of the lowest in any professional qualification test. To put things in perspective, consider that the pass rate in the early 2000s was approximately 30 percent. More recently, however, the pass rates have hovered near the 50 percent mark. This is a big improvement in the trend, but still a very low rate when compared to similar professional examinations, such as the bar exam that lawyers are required to pass before practicing law".
Jag har hort att the bar exam ar riktigt svar, sa det kanna ju inte sa betryggande att detta tydligen ska vara svarare? Oh well, det ar bara att kora pa. Jag ska borja plugga imorn och planerar att ta Business Environment and Concepts-delen i slutet av november da de rekommenderar att man pluggar 20 timmar i veckan i 6 veckor inför den. Wish me luck!! 


söndag 5 oktober 2014

Houston Zoo Date

Tidigare idag bestämde vi oss for att utnyttja vara fria intraden pa Houston Zoo och promenerade fran var lagenhet igenom Hermann Park till the Houston Zoo. Bank of America har ett samarbete med museum runtom i landet som ger deras kunder fritt intrade den forsta hela helgen varje manad, allt man behöver gora ar att visa upp sitt Bank of America credit/debit card samt legitimation sa far man ga in gratis! Som sagt ar det mestadels museum som deltar i kampanjen men aven Houston Zoo, som vi tankt ga till lange men det har aldrig riktigt blivit av. Kul sondagsaktivitet. Mina favoriter var lejonen och elefanterna.

Saklart var vi tvungna att ta en selfie med de asiatiska elefanterna i bakgrunden
Michael ar nu ute pa arenden och jag har precis slangt in kyckling i slow cookern samt tvätt i tvättmaskinen. Jag jobbade igår och maste aven jobba hemifrån ett par timmar idag, sa jag tror jag ska satta mig och gora det nu. Ska bli sa skont efter den 15:e oktober (arets sista deadline) att antligen garanterat fa vara ledig pa helgerna. Det kanns ju aningen drygt att komma till jobbet mandag morgon utan att ha varit ledig under helgen. 

lördag 20 september 2014

Matlagning pt. 2

Efter att ha skrivit om guacamolen i det tidigare inlägget blev jag sa sugen att jag var tvungen att gora lite sjalv, den ar just nu inne i kylen pa nerkylning :) Nar jag anda ar inne pa mexikansk mat har jag ett till recept att rekommendera, senast lagat idag: Taco-kyckling. Bara tre ingredienser behovs: tacokrydda, kycklingbrost (eller kycklinglar) och salsa (tror detta kallas tacosas hemma i Sverige). Och en slow cooker da. Blir jattegott och kan användas till bland annat tacos, quesadillas, sallad. 

Na, nu ska jag kolla Scandal och snart ata guacamolen med tillbehor samt dricka en straw-berrita ur mitt oversized rosa margaritaglas. Mannen ar i Atlanta sa det blir lite egentid, valbehovligt efter allt jobb pa sista tiden. Ha en trevlig lordag ni ocksa!

Matlagning

Jag maste erkänna att jag aldrig varit någon masterkock (inte ens i närheten, faktiskt). Jag lagade knappt mat alls nar jag bodde hemma, och jag brukar skylla pa att hockeyn tog upp mest av min tid... Koka pasta, nudlar och gora sallad var val i princip de kunskaper jag hade nar det var dags for mig att flytta till USA. De forsta aren (las: innan jag traffade Michael) kunde jag typ ata scrambled eggs och knäckebröd till middag (och lunch), men efter att vi flyttade ihop kändes det som om det var dags att step my cooking game up. Det borjade aningen trevande, det var liksom svart for mig att veta var jag skulle borja. Dalig fantasi var ett av mina storsta problem. Jag hade ingen inspiration och nar jag val kom pa någonting jag ville laga var det saklart ett svenskt recept och for det mesta svart att hitta de ratta ingredienserna har i USA. Tid var ett annat problem, eller brist pa tid ska jag kanske saga. Att plugga heltid samt jobba samtidigt tog valdigt mycket tid, och energi, sa att satta sig och leta nya recept och lagga timmar pa att laga nya matratter kändes inte som hogsta prioritet. Sa det blev ett par ar av okej mat, halvfabrikat ratt ofta, vilket jag val inte kande mig helt nojd med, dock battre an att ata snabbmat eller att ga ut och ata flera ganger i veckan -vilket manga gor har.

Anywho, den riktiga vandpunkten kom i varas. Tack vare tva life savers: Pinterest och en slow cooker. For er som inte vet sa ar pinterest.com en hemsida perfekt for de som soker inspiration. Det behover inte bara vara for matlagning, utan inredning, mode, frisyrer, hobbys etc, men an sa lange har jag anvant den mest for att hitta recept. Hittar man nagot man gillar kan man "pinna" det till sin profil, valdigt convenient och latt att hitta tillbaka till sen nar man val star i koket eller ar i mataffaren och ska handla. Love it! Hittills har nästan alla recept jag provat darifran varit toppen, bara ett par fa lite samre. En av mina favoriter ar ett guacamole-recept jag hittade for ett par manader sen, sa himla latt att slanga ihop och smakar helt otroligt, battre an de flesta guacamoles jag fatt serverat pa mexikanska restauranger. Ni maste prova! (Om ni klickar pa linken, bli inte lurade av att det star "mango guacamole" overst, det ar uppenbarligen ett typo).

Vidare till slow cookern. Hur kan jag ha missat denna life changing appliance?! Det ar ju nast intill bara att slanga i ingredienserna, blanda, vanta i 6-8 timmar och sen ar maten fardig. Sa latt! Jag kopte en 5 quart, vet inte vad det oversatts till i svenska matt, men typ en mellanstor om man jamfor med de andra storlekarna som erbjuds.

$25 pa Wal-Mart, win!!
Jag använder slow cookern kanske en gang i veckan, men da den ar hyfsat stor och vi bara ar tva racker maten i ca tre dagar, om jag inte bestämmer mig for att frysa resterna.

söndag 14 september 2014

9/15 is finally here!!

Antligen, antligen, antligen har den 15:e september kommit. Naja, imorn da om man ska vara petnoga. Det ar en av vara stora deadlines pa jobbet da valdigt manga tax returns som blivit extended ar due 9/15. Detta har for min del inneburit att jag jobbat varenda dag, inklusive helger och holiday i fem veckors tid och snittat typ 65 timmars jobb i veckan (den har veckan blev det 71 vilket ar nytt personligt rekord, hehe). Tills idag da, nar jag antligen fick en dag ledigt. SA skont, och det firades med att sova 13 timmar, skype med mamma, Starbucks-fika med hubby samt en shoppingrunda pa ett nyoppnat H&M ute i Katy. Sen blev det dock back to reality och aka hem och stada upp lagenheten fran den varsta oordningen, laga middag samt tvatta (har inte riktigt haft tid/ork att stada, tvatta, diska etc pa sista tiden) och aven om Michael har hjalpt till sa kan man nog saga att det varit ratt stokigt.

Jag hade aven inplanerat en resa till NYC i host for att fornya mitt pass, men nu slipper jag det da man kan gora det i Houston pa svenska konsulatet den 6-7 november. Vanligtvis maste man aka till Washington DC till svenska ambassaden, alternativt pricka in en av staderna som "the mobile passport station" kommer till. Houston har inte varit med pa listan de aker till, men har tydligen blivit tillagd nu vilket var perfekt for mig. Visst hade det varit kul med en ursakt att aka till NYC i ett par dagar, men ratt dyrt bara for att fornya passet. Dock maste jag andra mitt efternamn med Skatteverket hemma i Sverige innan jag kan fornya passet da jag maste ha ett personbevis med mig till konsulatet. For tva veckor sen skickade jag in alla papper via post och jag hoppas verkligen att allt gar igenom innan jag ska dit den 6:e november. Ar det nagon som bytt efternamn i Sverige fran utlandet som vet hur lang tid det tar?

Dags att vika lite tvatt samt kolla ett till avsnitt pa Desperate Housewives innan sangdags, ugh, vill inte tillbaka till jobbet imorn...

tisdag 27 maj 2014

I'm alive!

Jaklar vad lange sen det var jag skrev har! Det var inte riktigt meningen... Jag far val kora en recap i punktform om vad som hant de senaste manaderna (!):

  • Mina foraldrar har varit pa besok, jattekul att ha dem har och att de fick mojligheten att se hur min vardag faktiskt ser ut, samt nya lagenheten
  • Jag siktar pa att ta forsta delen av the CPA exam i slutet av juli, men the Texas state board som ska utvardera mina college credits ar aaaaningen sega (forst tappade de bort mitt transcript och det andra jag skickade har de utvarderat fel, ugh). Jag mailade dem forra veckan samt lamnade ett voicemail men har fortfarande inte hort fran dem... Far forsoka imorn igen.
  • Efter alla 60-timmars veckor och stress pa jobbet sittandes ner i en kontorsstol har jag gatt upp lite i vikt. Inte mycket, ett par kilon kanske (har ingen vag sa vet inte exakt), men det har anda gjort att jag kanner mig lite obekvam. Trots detta har jag typ noll motovation till att trana eller ata battre, jag kanner mig typ for trott for att ta mig i kragen, men bryr mig anda tillrackligt for att det ska kannas jobbigt. Mkt harlig kombination, hehe.
  • Jag borjar trivas allt battre har i Houston. Jag tror det delvis har att gora med att sen vi flyttade narmare "stan" i februari har vi testat nya restauranger och sett oss lite omkring i nya omraden. Upptackt nytt och lart kanna staden battre. Sen ar det ju ocksa faktiskt nastan 3 ar sedan vi flyttade ner hit, tiden gar verkligen snabbt!

lördag 15 mars 2014

Sovrummet hittills och barstolar

Nu har vi borjat fa allt i ordning i lagenheten. Sovrummet ar nog nastan fardigt, dock ska jag framkalla nagra foton fran brollopet och rama in och ha pa byran. Men jag kan ju i alla fall visa sangen och den sidan av rummet som ar "klart". Tycker att det ser battre och mysigare ut i verkligheten an vad bilderna avspeglar, oh well... Jag bestallde aven hem tva roda (!) barstolar till the breakfast bar som kommer nasta vecka. Alla vara stora mobler ar svarta eller vita, vi har graa betonggolv samt att vara vaggar ar vita, sa jag tyckte rott skulle liva upp och bryta av lite. Far hoppas de inte blir for mycket.





torsdag 13 mars 2014

Fun fun fun

Idag hade cheferna pa jobbet hyrt in tva massorer da man blir ratt stel av att sitta framfor en datorskarm 12 timmar om dagen flera veckor i strack. Lyxigt och dagens hojdpunkt tyckte jag, tills jag pratade med Michael... Han ar just nu pa South by Southwest i Austin for att upptrada och networka och skulle tydligen pa nagot MTV event dar det ryktades om att bade Jay-Z och Kanye West skulle halla till. Helt plotsligt kandes inte min dag sa jakla spannade langre. Den enda comeback jag kunde klamma fram var; "Oh well, at least I have three computer screens on my desk...". Bilden nedanfor ar pa mitt skrivbord pa jobbet...




fredag 28 februari 2014

No Life

Ja, det har ju som sagt varit valdigt mycket med jobbet de senaste veckorna och det kanns som om jag bara bloggar om jobbet, de fa gangerna jag faktiskt kommer till skott. Det kan dock forklaras med att mina dagar ser ut pa foljande vis: aker till jobbet runt 7:30 am, jobbar 11-12 timmar, kommer hem runt 9 pm trott som ett as och kanske orkar laga mat innan jag somnar, hehe. Lordagar ar ocksa obligatoriska during busy season, aven om man "bara" maste stanna till 4-5 pm och som sagt ibland aven sondagar. That being said, jag har inte haft tid alls att blogga eller knappt lasa andra bloggar, sa nu ska jag passa pa en snabbis innan mannen kommer hem. Jag ar ashungrig och vill ga ut och ata men hans mobil ar dod sa jag vet inte nar han kommer hem. Hur irriterande?? Hehe.

Forresten kanske det ar pa tiden att jag berattar lite mer ingaende om vad jag egentligen jobbar med, om det nu skulle vara sa att nagon ar intresserad av vad man gor pa en skatteavdelning pa en revisionsbyra... (Tveksamt, men jag kor pa anda, hehe). I stora drag forbereder (detta kan ju bara inte vara ratt ord pa svenska, later som matlagning?? Prepare pa engelska ar vad jag forsoker saga) vi vara klienters skattedeklarationer (income tax returns). De flesta klienter ar corporations eller partnerships (ger upp, orkar inte komma pa svenska orden...) och de skickar sina financial statements till oss, som innehaller deras nettoinkomst (net income). Var uppgift ar sen att rakna ut vad deras beskattningsbara inkomst (taxable income) ar och sedan gora deras deklaration. Det ar stor skillnad pa avdrag fran nettoinkomst och beskattningsbar inkomst, och de reglerna andras fran ar till ar samt beroende pa vad for slags foretag det ar. Jag tror att boken med alla skatteregler/lagar ar pa ca 20.000 sidor, och det sager ju ratt mycket. Sa det ar vad jag gor dagarna i anda framfor tre datorskarmar vid mitt skrivbord pa jobbet. Det later kanske inte som dromjobbet for de flesta, men jag har alltid gillat att jobba med nummer och siffror, samt att det ar ett karriarsomrade dar man har chans att klattra och det finns rum for professional development.