lördag 20 september 2014

Matlagning

Jag maste erkänna att jag aldrig varit någon masterkock (inte ens i närheten, faktiskt). Jag lagade knappt mat alls nar jag bodde hemma, och jag brukar skylla pa att hockeyn tog upp mest av min tid... Koka pasta, nudlar och gora sallad var val i princip de kunskaper jag hade nar det var dags for mig att flytta till USA. De forsta aren (las: innan jag traffade Michael) kunde jag typ ata scrambled eggs och knäckebröd till middag (och lunch), men efter att vi flyttade ihop kändes det som om det var dags att step my cooking game up. Det borjade aningen trevande, det var liksom svart for mig att veta var jag skulle borja. Dalig fantasi var ett av mina storsta problem. Jag hade ingen inspiration och nar jag val kom pa någonting jag ville laga var det saklart ett svenskt recept och for det mesta svart att hitta de ratta ingredienserna har i USA. Tid var ett annat problem, eller brist pa tid ska jag kanske saga. Att plugga heltid samt jobba samtidigt tog valdigt mycket tid, och energi, sa att satta sig och leta nya recept och lagga timmar pa att laga nya matratter kändes inte som hogsta prioritet. Sa det blev ett par ar av okej mat, halvfabrikat ratt ofta, vilket jag val inte kande mig helt nojd med, dock battre an att ata snabbmat eller att ga ut och ata flera ganger i veckan -vilket manga gor har.

Anywho, den riktiga vandpunkten kom i varas. Tack vare tva life savers: Pinterest och en slow cooker. For er som inte vet sa ar pinterest.com en hemsida perfekt for de som soker inspiration. Det behover inte bara vara for matlagning, utan inredning, mode, frisyrer, hobbys etc, men an sa lange har jag anvant den mest for att hitta recept. Hittar man nagot man gillar kan man "pinna" det till sin profil, valdigt convenient och latt att hitta tillbaka till sen nar man val star i koket eller ar i mataffaren och ska handla. Love it! Hittills har nästan alla recept jag provat darifran varit toppen, bara ett par fa lite samre. En av mina favoriter ar ett guacamole-recept jag hittade for ett par manader sen, sa himla latt att slanga ihop och smakar helt otroligt, battre an de flesta guacamoles jag fatt serverat pa mexikanska restauranger. Ni maste prova! (Om ni klickar pa linken, bli inte lurade av att det star "mango guacamole" overst, det ar uppenbarligen ett typo).

Vidare till slow cookern. Hur kan jag ha missat denna life changing appliance?! Det ar ju nast intill bara att slanga i ingredienserna, blanda, vanta i 6-8 timmar och sen ar maten fardig. Sa latt! Jag kopte en 5 quart, vet inte vad det oversatts till i svenska matt, men typ en mellanstor om man jamfor med de andra storlekarna som erbjuds.

$25 pa Wal-Mart, win!!
Jag använder slow cookern kanske en gang i veckan, men da den ar hyfsat stor och vi bara ar tva racker maten i ca tre dagar, om jag inte bestämmer mig for att frysa resterna.

2 kommentarer:

  1. En annan gott recept ar Buffalo Chicken eller Buffalo Turkey Meatballs! Jag testade aven att gora svenska kottbullar i graddsas. Alskar slowcooker men jag tror att du nastan behover kopa en pressurecooker! ocksa en himla bra sak att ha.

    SvaraRadera
  2. Slow cookers är grymma! Upptäckte förra året att de är bra att göra glögg med också. Önskar att barnen i denna familj åt nåt annat än mac and cheese pch godis bara, suck... :)

    SvaraRadera