onsdag 1 januari 2014

Forsta dagen pa nya jobbet

Imorn borjar alltsa nya jobbet. Mitt forsta riktiga jobb. Med riktiga menar jag att det ar ett jobb som kraver den utbildning jag har i accounting och kommer att vara borjan pa min karriar. Gud sa vuxet det later, karriar. Nar jag var yngre dromde jag aldrig om att gora karriar, eller inget specifikt i alla fall. Jag antar att jag av nagon anledning varit for feg for att riktigt dromma da det skulle bli ett misslyckande om jag inte kunnat na mina mal. Det later aven som om mycket star pa spel, darfor ar jag hyfsat nervos nu, gah. Jag gillar varken att vara nervos eller att vara ny pa jobbet da jag tycker att det kanns som om jag inte har kontroll over situationen och inte riktigt vet vad jag ska forvanta mig, kontroll-freak som jag ar.

I alla fall. Jag har alltsa fatt jobb som staff accountant pa skatteavdelningen pa en CPA firm (jag tror att det oversatts som revisionsbyra pa svenska) i downtown Houston. Kontoret ligger i en av skyskraporna och det ar strikt dress code sa det kommer att bli kavaj och finbyxor for mig hädanefter, vilket jag inte alls ar van vid (vilket ocksa gor mig nervos av nagon anledning, jattetontigt, I know). Sahar kommer morgondagen se ut:


07:40 Hoppar in i bilen och ger mig av. Tanker tanka ikvall sa jag slipper gora det imorn, aven fast bensinstationen bara ligger 100 meter fran var lagenhet. Inget far ga fel imorgon, hehe (och God forbid att det ar en olycka pa I-45, det ar en stracka pa 30 miles/44km som jag ska kora)

08:30 Har fatt instruktioner om att valet park pa hotellet precis bredvid jobbet. Till och med detta moment ar jag nervos over, nu far jag ge mig liksom... hur svart kan det vara att parkera sin egen bil??

09:00 Introduktionen borjar pa kontoret (hoppas jag inte kommer forsent, gahh)

09:30 Frukost med alla pa kontoret (hjalp, ogillar verkligen nar jag maste vara supersocial)

12:00 "Orientation is over and you will go to lunch with some people in your department" (maste vara supersocial med framlingar igennn)

Resten av dagen kommer spenderas med HR aka filling out paperwork for sjuk-/tandvards-/synforsakring, pensionssparande etc (detta kan jag nog klara i alla fall??)


Na, nu ska jag valja ut en skjorta for morgondagen samt forsoka mig pa att stryka den. Strykning ar verkligen inte nagot jag ar bra pa, pa nagot satt blir rynkorna istallet fler och fler istallet. Hmmm...

4 kommentarer:

  1. Grattis till jobbet och hoppas att du kommer trivas!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack sa mycket! Hittills kanns det som om jag kommit helt ratt, dock har det bara gatt en dag... ;)

      Radera
  2. Gud så spännande! Grattis till jobbet! Det där med Amerikansk dress code är lite ovant i början men jag gillar att folk ser lite proffsiga och stiliga ut på jobbet (affären Anne Taylor har bra career clothes :-)

    Lycka till!!
    Ha det så gott, Anneli

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det haller jag med om. Det jag fortfarande ar mest konfunderad over ar att illasittande (las posiga) kostymbyxor/chinos ar helt okej men absolut inte ett par snygga jeans nar det kommer till business casual ;) Jag ser faktiskt fram emot att kla upp mig lite och kanna mig "vuxen", haha.

      Tack sa mycket Anneli!

      Radera