fredag 31 januari 2014

Flytt

I helgen ar jag faktiskt grasanka, Michael ar pa uppdrag i Los Angeles. Mer om det i ett annat inlagg, men han haller pa och jobbar pa ett projekt som faktiskt ar valdigt intressant. I alla fall, jag tror jag har namnt i tidigare inlagg att vi ska flytta, narmare bestamt far vi lagenheten pa tisdag. Egentligen var inte vart nuvarande kontrakt slut forran sista maj men eftersom bada fastigheterna ar agda av samma bolg sa fick vi lov att transfer utan extra avgift :) Detta kommer att betyda att min dagliga commute minskar fran 1h 15min till typ 20 minuter. Min lycka ar total. Det har val egentligen bara gatt tre hela veckor av att kora pa motorvagen till downtown i rusningstrafik fran var nuvarande lagenhet och jag verkligen AVSKYR det redan. Det ar nastan varje dag nagon slags olycka vilket ju gor att stop-and-go i princip hela vagen (30 miles). Aven om det inte ar nagon olycka ar det fortfarande sa manga bilar att det anda ar stop-and-go i alla fall. Gah. Men nu ska det bli andra bullar! Fran nya lagenheten har jag minst tre olika vagar att valja mellan (nu har jag i princip bara en -ar det stopp sa ar det stopp) och jag behover inte ens ta motorvagen om jag inte vill.

Den nya lagenheten, eller "loft" som det sa fancy kallas, ligger precis vid en jattestor park, Houston Zoo och Rice University. Samtidigt ar det bara ar 10-15 minuter fran downtown, uptown och midtown, valdigt centralt med andra ord. Vi har inte sett just den lagenhet vi ska bo i och har darfor inga kort, men jag hittade dessa bilder online som i alla fall visar vilken typ av lagenhet det ar (dock tror jag att bilderna visar en storre an den vi ska flytta in i). Jag ser verkligen fram emot att flytta men inte sjalva flytten... Michael har fatt i uppdrag att samla ihop folk som kan hjalpa till sa jag hoppas att i alla fall nagra kan komma.





lördag 25 januari 2014

My American Dream

I augusti 2007 var jag i New York City for forsta gangen. Det var med au pair-skolan och jag kommer ihag hur skyskraporna, alla kontorskladda manniskor och all energi verkligen forundrade mig, det kandes som om det fanns sa manga mojligheter om man bara jobbade hart. Valdigt klyschigt, jag vet, men det var verkligen sa jag kande, och i bakhuvudet formades nog en tanke om att jag ocksa ville vara del av den miljon, ett fro till min American dream saddes dar och da. Samtidigt visste jag ju att det inte var nagon storre ide att dromma for mycket da jag most likely inte skulle bosatta mig i USA anda. 6 1/2 ar senare och jag har mitt forsta riktiga "karriarsjobb" i downtown Houston, i en high rise building pa 25:e vaningen, och varje morgon kanner jag samma energi. En Starbucks-latte i handen och min American dream ar komplett. I alla fall jobbdelen. For det finns ju sa mycket annat som ar viktigare an att gora karriar och ha ett bra jobb som ocksa ar del av samma drom, men mer om det i ett annat inlagg.
Downtown Houston. Precis innan jag tar mitt exit och kor in till jobbet. 

Byggnaden till hoger jobbar jag i, pa 25:e vaningen

Pa andra sidan gatan fran jobbet

måndag 20 januari 2014

Tomt

Harinne ekar det tomt nu fortiden kanns det som. Nya jobbet tar tid och energi (var tvungen att stanna till 21:30 idag), men jag saknar att blogga och har filat pa ett par halvklara inlagg. Hoppas ni har talamod med mig och fortsatter att komma tillbaka, aven om det inte har varit sa frekventa inlagg pa senaste tiden. God natt!

söndag 12 januari 2014

90 Day Fiance

Sag att det borjar en ny serie som visas pa TLC: 90 Day Fiance. Det handlar om 4 tjejer som kommer till USA pa fiance visas och maste darfor gifta sig med sina amerikanska fastman inom 90 dagar. Forsta avsnittet visas idag sa det ska bli intressant att se hur det gar, speciellt da det ar manga av oss svenskar i USA som varit/ar i liknande situationer.

Har ar en lank till en sneak peak video.

torsdag 2 januari 2014

First Day Impressions

Forsta dagen pa jobbet gick bra, inga worst case scenarios intraffade och dagen flot pa ganska bra. En massa positiva overraskningar, en av dem att dress coden faktiskt ar business casual och inte business professional som jag trodde. Kul tycker jag, man far fortfarande kla sig snyggt och professionellt men det finns lite mer utrymme for en personlig touch. Pa sondag aker jag och tva andra tjejer fran kontoret till Tempe, Arizona for training i fyra dagar vilket ska bli intressant. Bade med tanke pa att jag aldrig varit pa nagot liknande forut samt aldrig heller varit i Arizona tidigare. Nat lyxigt hotell ska vi tydligen ocksa bo pa :)

Ber om ursakt for svengelskan och ett korthugget inlagg, men jag ar hur trott som helst. Ska klura ut morgondagens outfit sen ga och lagga mig, ar hur trott som helst pga alla nya intryck!

onsdag 1 januari 2014

Forsta dagen pa nya jobbet

Imorn borjar alltsa nya jobbet. Mitt forsta riktiga jobb. Med riktiga menar jag att det ar ett jobb som kraver den utbildning jag har i accounting och kommer att vara borjan pa min karriar. Gud sa vuxet det later, karriar. Nar jag var yngre dromde jag aldrig om att gora karriar, eller inget specifikt i alla fall. Jag antar att jag av nagon anledning varit for feg for att riktigt dromma da det skulle bli ett misslyckande om jag inte kunnat na mina mal. Det later aven som om mycket star pa spel, darfor ar jag hyfsat nervos nu, gah. Jag gillar varken att vara nervos eller att vara ny pa jobbet da jag tycker att det kanns som om jag inte har kontroll over situationen och inte riktigt vet vad jag ska forvanta mig, kontroll-freak som jag ar.

I alla fall. Jag har alltsa fatt jobb som staff accountant pa skatteavdelningen pa en CPA firm (jag tror att det oversatts som revisionsbyra pa svenska) i downtown Houston. Kontoret ligger i en av skyskraporna och det ar strikt dress code sa det kommer att bli kavaj och finbyxor for mig hädanefter, vilket jag inte alls ar van vid (vilket ocksa gor mig nervos av nagon anledning, jattetontigt, I know). Sahar kommer morgondagen se ut:


07:40 Hoppar in i bilen och ger mig av. Tanker tanka ikvall sa jag slipper gora det imorn, aven fast bensinstationen bara ligger 100 meter fran var lagenhet. Inget far ga fel imorgon, hehe (och God forbid att det ar en olycka pa I-45, det ar en stracka pa 30 miles/44km som jag ska kora)

08:30 Har fatt instruktioner om att valet park pa hotellet precis bredvid jobbet. Till och med detta moment ar jag nervos over, nu far jag ge mig liksom... hur svart kan det vara att parkera sin egen bil??

09:00 Introduktionen borjar pa kontoret (hoppas jag inte kommer forsent, gahh)

09:30 Frukost med alla pa kontoret (hjalp, ogillar verkligen nar jag maste vara supersocial)

12:00 "Orientation is over and you will go to lunch with some people in your department" (maste vara supersocial med framlingar igennn)

Resten av dagen kommer spenderas med HR aka filling out paperwork for sjuk-/tandvards-/synforsakring, pensionssparande etc (detta kan jag nog klara i alla fall??)


Na, nu ska jag valja ut en skjorta for morgondagen samt forsoka mig pa att stryka den. Strykning ar verkligen inte nagot jag ar bra pa, pa nagot satt blir rynkorna istallet fler och fler istallet. Hmmm...

Nyarsloften

Normalt sett avger jag aldrig nyarsloften och nar jag val haft det har jag inte tagit de seriost, typ "ska borja trana mer" och sen glomt bort vad jag lovat en vecka senare. I ar tanker jag gora nagot annorlunda och faktiskt skriva ner det jag vill lova mig sjalv under 2014 och forsoka mitt allra basta att satta fokus pa det (under hela aret, inte bara i borjan). Sa, har kommer mina nyarsloften for 2014:

1. Vara "the wife of the year" for min man. Nu finns det ju ingen san award officiellt, men det jag menar ar att Dec 31, 2014 vill jag kunna se tillbaka pa aret och kanna att jag har gjort allt jag kunnat for att gora min man lycklig och vara den basta frun/partner/basta van som mojligt. Det har ar mitt forsta riktiga forhallande (hade en pojkvan i gymnasiet, men det gar ju inte alls att jamfora med) och aven fast jag och Michael har varit tillsammans i nastan 3 ar nu sa kan jag fortfarande ibland kan vara sjalvisk och alltid tycka att my way alltid ar den basta, ha svart att kompromissa osv. Det varsta ar nog att jag inte gor detta med flit utan tanker inte ens pa att det hander och sen inte fattar det forran efterat, men da ar ju skadan redan skedd. Usch, jag hatar verkligen det hos mig, och aven fast jag blivit lite battre sa har jag fortfarande mycket att lara. Jag alskar verkligen min man over allt annat och vill absolut inte att han ska kanna att han bara lever i min varld, jag vill bygga en varld tillsammans.

2. Leva i nuet och uppskatta det jag har. Det har kommer bli svart! Jag har en tendens att alltid planera for framtiden och se fram emot vad som ska handa sen, men det ar ju faktiskt nu jag lever! Vem vet vad som kommer handa imorn, eller om fem ar, ingenting ar ju faktiskt for granted. Visst ska man planera och spara for framtiden, men jag maste verkligen bli battre av att njuta av det som ar just nu. Idag. Kanns som om jag behover lite hjalp pa traven och ska forsoka hitta en bra bok att lasa for att andra tankebanorna lite (sjalvhjalpssektionen here I come!!). Om nagon har nagot tips ar det valdigt uppskattat :)

Jag tankte lagga till nagot om nya jobbet, typ gora sa bra ifran mig som mojligt eller nagot angaende the CPA exam som jag snart ska borja plugga till, men det kanns faktiskt onodigt. Jag har aldrig haft problem med att gora mitt basta pa jobb och i skola sa jag struntar i det, vilket ju faktiskt ar battre da jag med det "bara" har tva loften att fokusera pa. Jag funderar faktiskt att skriva ut dem pa nagot fint papper och rama in snyggt och ha pa sangbordet. Later tontigt kanske, men jag vill paminnas varje morgon da jag kanner att jag verkligen ar jattepeppad pa att forbattra mig inom dessa omraden. 2014, bring it on!

Tillbaka till vardagen/Recap

Sa var jul och nyar over och imorn kommer vardagen tillbaka. Jag har inte uppdaterat pa lange, sa det far bli en sammanfattning i punkform om vad jag har haft for mig sen i mitten av december:


  • Jobbade sista dagarna pa gamla jobbet. Tjejen som jag larde upp i en vecka som skulle ersatta mig slutade tva dagar innan jag skulle sluta da hennes pappa hade fatt en hjartattack. Lite snopet och men nagonstans orkade jag inte stressa over det, jag skulle ju anda inte vara kvar sen... 
  • Vi var i Sverige i en vecka over julen vilket var jattemysigt. Hann bland annat med att traffa hela familjen och slakten, ha tjejmiddag, spela hockey (Michaels forsta gang nansin att aka skridskor, han var hur duktig som helst) pa allmenhetens akning pa Mossen samt visa Michael Stockholm da han aldrig varit i Sverige tidigare.
  • Kommit tillbaka till Texas och kande verkligen att det var som att komma hem. Det ar sakert inget ni dar hemma i Sverige vill lasa men det kandes verkligen skont. Jag har ju bott har i 2,5 ar nu och antligen fick jag kanslan av att det ar faktiskt har i Houston som hemma ar for mig, det kandes verkligen sa himla bra just eftersom jag har haft sa svart att kanna mig hemma har vilket har gjort mig lite deppig tidigare. Nu kanner jag mig redo att sluta tanka och planera vilken stad/vilket land vi ska flytta till harnast utan vill bara borja bygga en riktig tillvaro har i Houston vilket har gett mig ett mycket storre lugn inombords. 
  • Hittat en ny lagenhet narmare mitt nya jobb som vi flyttar in i den 4:e februari, mer om detta i ett annat inlagg men detta ar verkligen jatteexciting!!
  • Forsokt att mentalt forbereda mig for mitt nya jobb som borjar imorn, dock "bara" orientation och  HR-genomgang imorn (benefits tar ju aningen langre att ga igenom har i USA). Det ar alltsa nu jag ska borja min karriar. Nervost men samtidigt otroligt spannade!!
  • Firade nyar hemma sjalv framfor TV:n och Gossip Girl da Michael jobbade natt. Jag lyckades somna innan tolvslaget men Michael ringde mig exakt klockan 12 for att saga gott nytt ar. Jag ar verkligen sa glad och tacksam att jag har min man vid min sida, sa jag ar nojd med mitt "nyarsfirande". Det enda som hade varit battre ar saklart om han faktiskt hade kunnat vara hemma istallet.
Nu ska jag kolla ett avsnitt Svenska Hollywoodfruar och sen bar det av till Michaels mamma for att ata lunch.