måndag 23 september 2013

Allmant Pladder

Ah, har varit franvarande har pa bloggen igen, har haft sa himla mycket att gora den senaste manaden. Jag har skrivit forut att jag inte forstar hur folk bade jobbar heltid och gar i skolan heltid samtidigt (vilket inte ar alls for ovanligt har i USA). Nu gor jag det sjalv och ar heeelt utmattad, knappt sa att jag har tid att andas! Som tur ar pagar det bara i tva manader och jag ar redan halvvags igenom, men detta rekomenderar jag inte nagon att gora, hehe. For mig var det dock antingen detta eller ga i skolan aven pa varterminen och da antagligen miss out on a really great job offer da de vill att jag ska borja redan i januari nasta ar och jag maste ha tagit alla kurser nar jag borjar. Bara att bita ihop alltsa. Motivationen ar dock inte pa topp da jag just fatt min BBA i augusti.

Angaende husjakten sa la vi bud pa tre olika hus (inte samtidigt). Det forsta sa vi nej till da vi tyckte att priset hade stigit for mkt i budgivningen, det andra tyckte vi inte om resultatet av the inspection (problem med foundation, electrical och mold), och de tredje saljarna kunde inte acceptera den typen av lan vi ansokte (FHA). Vi har nu bestamt oss for att ligga lagt lite pa husfronen, och jag har aven drommar om att flytta narmare in till city, typ midtown, downtown, uptown eller liknande. Vart hyreskontrakt gar ut den sista maj nasta ar, sa efter det kanske det blir flytt.  Saknar storstadspulsen och skyskrapor :) Inte for att vi pa nagot satt bor ute pa landet, men da Houston ar en sa utspridd stad (tank LA, typ) och vi bor i the suburbs, sa blir det inte riktigt den dar city-kanslan. Juste, i midtown kan man till och med GÅ till restauranger, barer, mataffarn etc, forsta vilken lycka for en svenne i Texas :)

Usch, jag vill verkligen inte klaga da jag vet att vad jag har bara ar I-landsproblem, men vad annars ska man ha en blogg till om man inte kan fa skriva av sig lite ibland :) Anda sen min familj akte hem vid arsskiftet sa kanns det som om jag pluggat och jobbat non-jakla-stopp. Ingen semester har inte. Eller jo, jag och Michael akte faktiskt till San Antonio lordag till sondag i augusti, men det ar nog allt. Kanns lite som om jag gor samma sak dag ut och dag in (aven helger): jobba, plugga, sova, jobba, plugga, sova osssssvv. Och ja, absolut ar jag otroligt tacksam over att jag faktiskt kan jobba heltid nu (hello green card) och att jag har rad att ga i skolan (inte alla som har i detta land), men ett litet break skulle inte skada. Detta skulle sitta bra just nu:
  • En veckas (betald) semester
  • Heldag med shopping och fika
  • Att skaffa mig svenska vanner har i Texas, borjar bli pa tiden nu...
  • Helg pa SPA/resort med the hubby
  • Resa till Sverige
  • Langhelg i New York eller Boston (I miss you east coast!!)
Vi far se vad som kan uppfyllas. Jag kontaktade ju SWEA i somras men foljde aldrig upp, och nu kanns det som om jag inte ens skulle ha tid att ga pa deras traffar, aven om det bara skulle vara nagon timme i veckan, gah. Om en manad kanske nar jag gar ner pa halvtid i skolan... Gud vad pladdrigt och negativt jag kanner att det har inlagget blev. Kan gora en anstrangning att rapportera tva positiva handelser: 1) jag kommer troligtvis fa loneforhojning nasta vecka, yay! 2) hosten verkar ha kommit aven till Texas. Eller ja, det ar ju forfarande over 30C varmt i genomsnitt, men vissa dagar har faktiskt varit lite kyligare pa mornarna och kvallarna (runt 20C). Kanns skont att den varsta sommarn antligen ar over! 

söndag 1 september 2013

House Hunting

En av min favoritkanaler har i USA ar HGTV, dar alla program handlar om hem/hus. Jag gillar speciellt "House Hunters" och "Property Virgins" dar man far folja folk som ar in the process att kopa lagenhet eller hus. Idag blev det antligen var tur! Vi tittade pa tva hus. Det forsta gillade vi inte, varken omradet eller huset, men det andra la vi ett bud pa!!!! Kanns jattespannade och nervost ocksa. Vi har inte hort fran saljaren an, och det kanske tar ett par dagar da det ar helgdag imorn, men jag kan i alla fall saga att det ar ett four bedroom, one story, tva badrum, oppen spis i vardagsrummet och en stor altan bland annat. Berattar mer senare nar jag vet hur det gatt!