söndag 30 juni 2013

Ugh/Minor Breakdown

Igår var en sån där dag när jag fick en släng av ensamhet över mig. Ska försöka förklara på bästa sätt vad jag menar. Det är liksom en känsla av att inte ha något gemensamt alls med folk/bekanta man stöter på här. Att alla är så otroligt olika en själv och har så olika syn på saker på hur saker och ting ska göras och ska vara, att jag liksom inte orkar lägga ner energi på att lära känna någon. Vad skulle vi i såna fall prata om eller göra liksom? Don't get me wrong, jag gillar att ha kompisar som är annorlunda än vad jag är - annars blir det ju jättetråkigt, men när det är så extrema skillnader så är det liksom en annan sak...

Jag försöker verkligen att vara positiv, vill inte gnälla när jag vet att det finns så många andra som har "riktiga" problem, inte såna här töntiga småproblem. Dessutom har jag den bästa mannen någonsin och har ju faktiskt självmant valt att bo här, men igår brast det lite. Jag försöker förklara för Michael, men han förstår inte riktigt varför det är någon big deal, vi flyttade ju inte hit för att skaffa en massa vänner utan för att börja vårt liv tillsammans. Och jag förstår varför han inte fattar, jag hade nog inte heller gjort det tills jag upplevt det själv. Jag håller med om att vi inte flyttade hit för att skaffa vänner, jag har en massa fina vänner och familj hemma i Sverige och i andra delar av landet och "behöver" inga fler, det jag saknar är nog mer att känna att jag hör till på något sätt, att vara del i ett community som man delar något gemensamt med. Är det någon av er svenskar som bor i USA som har känt eller känner samma sak ibland? Några idéer eller tips på hur jag kan förbättra situationen? Det finns ett SWEA i Houston som jag tänkt länge på att gå med i, kanske det hjälper litegrann. Usch, blev ett rätt negativt inlägg men jag behövde skriva av mig lite. Hoppas ni haft en trevlig helg allihop!

torsdag 27 juni 2013

27 juni, 2013

Idag har varit en ratt speciell dag for mig. Jag hade min sista lektion pa main campus i Huntsville - nasta gang jag aker dit ar det for graduation i augusti, det var sista dagen pa jobbet (borjar nya heltidsjobbet pa mandag), och som gradde pa moset ar det exakt 6 manader sen jag och Michael gifte oss. Dagen i ara inforskaffade jag aven min tassel (tofsen som hanger fran "hatten") for graduation. Cap and gown tanker jag anvanda samma som nar jag fick min associates degree da de ser exakt likadana ut som de som anvands har pa Sam Houston.

onsdag 26 juni 2013

Two down, one more to go...

Halloj! Idag lamnade jag antligen in mitt management research paper som jag kampat med i sakert en hel vecka, blaaa, hatar research papers! Som om det inte vore nog var jag tvungen att presentera det jag skrivit for klassen, mellan 20 och 25 minuter skulle presentationen vara pa. Att prata infor folk ar ju knappast nagot jag gillar, men jag maste saga att efter alla presentationer man tvingats igenom i college sa kanns det inte riktigt lika jag-vill-bara-do-jobbigt (bara nastan). I och med uppsatsen och presentationen har jag varit uppe till runt 2am och gatt upp vid 6am tva dagar i rad nu for att hinna bli klar, och kande mig duktigt sliten pa min forsta lektion imorse. Jag sitter langst fram och lararen kommenterade att jag och min bankkompis sag otroligt frascha och utvilade ut idag. Eh, kan ju undra hur jag ser ut annars da... Tog dessa kort inne pa skoltoan (hej fjortis!) precis efter jag presenterat:
Som tur ar ar min mobilkamera sa dalig att man inte ser hur sliten jag verkligen ser ut :)
Jag jobbar ju vanligtvis eftermiddag efter lektionerna, men lyckades ta ledigt idag sa att jag kan... ha mer tid att plugga till min advanced accounting final imorn. Ah, det ar en riktigt svar kurs och jag har inte hunnit lagga ner nog med tid for att riktigt hanga med under de senaste tva veckorna sa det kommer att bli stressplugg deluxe tills sent ikvall samt ga upp tidigt imorn da min final inte ar forran 10am. Behover jag saga att jag langtar ratt mycket efter graduation?

lördag 22 juni 2013

Oopsie Daisy del 2

Som ni kunde lasa i inlagget nedan blev det ett litet missforstand nar jag fick ett sms av min svarmor haromdan. Inte nog med det, jag visade sms:en for Michael senare pa kvallen for att vi bada tyckte att situationen var lite komisk. I fortsattningen av sms-konversationen hade jag dock kallat svarmor for Ms. Jackie, vilket var misstag nummer tva! Tydligen var det disrespectful nu nar jag och Michael ar gifta, jag "borde" alltsa ha kallat henne for mom/mama etc. for att visa pa att vi ar i samma familj nu. Jahapp, det var ju trevligt att jag visste det, jakla kulturkrockar. Jag har hort tidiagre att folk kallar sina svarforaldrar for mom/dad, men visste liksom inte att det var otrevligt att inte gora det. Aja, nu vet jag det tills nasta gang...

Ps. Michael tyckte att det var jatteeeekonstigt att vi inte har samma tradition i Sverige, hehe.

onsdag 19 juni 2013

Oopsie Daisy

Foljande konversation tog plats tidigare idag nar jag fick ett sms av ett okant nummer:

Okant nummer: How you doing baby girl, you can call me sometime mama
Jag: Wrong #
Okant nummer: Girl this is your mother in law

Ooops! Hade visst glomt att spara hennes nummer... Jag trodde verkligen att det var typ nagon kille som hade skickat till fel nummer, haha. Nu har jag definitivt sett till att spara numret sa att framtida missoden kan undvikas!

lördag 15 juni 2013

Lordag pa Starbucks

Sitter pa Starbucks och ska plugga infor min management exam pa mandag. Imorse diskuterade/efterforskade jag och Michael framtida huskop, och tydligen ar vi valdigt nara att kunna kopa hus nu i och med heltidsjobbet som jag borjar 1:a juli (om jag klarar drogtestet da vill saga, hoho). Inkomstmassigt sett maste man som recent college graduate tydligen bara ha varit anstalld heltid i 30 dagar for att kunna fa huslan (sen ar det ju saklart andra kriterier som maste uppnas ocksa). Jag vill verkligen inte kasta mig in i ett huskop innan vi ar redo, men visst kanns tanken pa hus lockande da det bara skulle kosta oss ca $200 mer i manaden att aga ett hus med 3-4 sovrum/2 badrum jamfort med att hyra en lagenhet pa 1 sovrum/1 badrum utan tomt, patio, garage etc.

Juste! Igar berattade Michael att vi skulle ha marmorgolv i vardagsrummet om han fick bestamma. Jag trodde forst att han skamtade men det gjorde han tydligen inte. Jag undrade varfor han inte har namnt det tidigare (om det nu var sa viktigt) och han svarade att jag andra bara skulle shut the idea down. Haha, damn right I would! Jag menar hade det varit nagot liiite mer reasonable och lite mindre tacky hade jag kanske overvagt det, men marmorgolv i vardagsrummet? No way, Jose!

Googlade "marble floors livingroom" och fick upp denna bild, haha.

torsdag 13 juni 2013

No More CSN!!!

Efter att ha svarat pa 50-100 jobb-annonser utan att ha hort fran en enda fick jag antligen napp igar. En man fran ett manufacturing company horde av sig och i eftermiddags akte jag dit for en valdigt informal intervju. Som han uttryckte det ville han att jag skulle fa en inblick i foretaget och jobbuppgifterna for att sen kunna bestamma om jag tyckte att det var nagot som passade mig. De tillverkar olika stalprodukter, men jag kommer att hjalpa till med en blandnig av admin och accounting uppgifter, och nagon enstaka gang aven pa golvet. Det var hyfsat betalt (nastan dubbelt av det jag tjanar nu) och heltid, och jag skulle fa lagga mitt schema sa att jag hinner till mina kvallskurser. PLUS att det bara ar 20 kilometer (15 minuter pa motorvagen) ifran dar vi bor, otroligt nara med Houston-matt matt! Sa jag tackade ja och borjar om ungefar tva veckor da mina forsta sommarkurser ar slut. Jag ska tillbaka och gora drogtest och skriva pa papprena etc vid ett senare tillfalle.

Jag kanner mig valdigt lattad att jag hittade nagot som betalade hyfsat och att allt timade sa bra. Extra skont kanns det ju saklart ocksa att inte langre behova vara beroende av CSN och att oka pa studieskulderna ytterliggare! Pa tal om CSN. Som de flesta nog ar medvetna om kostar det valdigt mycket att plugga i USA, och det blir ju inte battre av att det ar valdigt manga restriktioner nar det kommer till mojligheten att jobba medan man pluggar har som internationell student. Konsekvensen blir da hoga studielan, vilket jag dock ser som en investering i min framtid och inte ar sadar jattestressad over faktiskt. I alla fall, jag har alltid skamtat om att, "sa lange skulden inte ar pa over en miljon kronor sa ar det ju inte sa farligt, höhö". Igar var jag inne pa CSN's hemsida for att se vad min totala skuld kommer att hamna pa efter graduation. Ironiskt nog 995.000 kr. Vet inte om jag ska skratta eller grata, men en sak ar saker; jag kom in precis under miljonen i alla fall, eeh!

söndag 9 juni 2013

Tomato Face?

Har precis avverkat 5.1 miles pa lopbandet nere pa gymmet, alltsa 8.2 kilometer! Malet var 10 kilometer men jag pallade inte riktigt hela vagen. Oh, well! Som vanligt nar jag tar ut mig pa riktigt blir jag rod i ansiktet med undantag for vissa stallen som istallet ar vita typ. Sadar harligt snyggt liksom!
Bildbevis. Ser ni vita flackarna?

lördag 8 juni 2013

Brollop!

Har kollat lite pa prinsessbrollopet, och det var ju trevligt (alltid mysigt med brollop). Jag har val aldrig varit direkt intresserad av kungafamiljen tidigare, men nu nar jag bor i USA, dar det inte finns nagon kungafamilj, sa kanns det mer speciellt att Sverige faktiskt har en. I alla fall, brollopsceremonin fick mig nog lite att vilja gifta mig igen. Med samma man alltsa :) Jag var sa nervos och spand (glad ocksa forstas) nar vi gifte oss i vintras att jag inte kommer ihag sa mycket av sjalva ceremonin, haha. Som tur ar har vi ju planerat ett brollop i Sverige ocksa i framtiden, och det kanske ar lattare att slappna av och bara njuta da eftersom det blir andra gangen vi gor det ;)
Nu ska jag satta mig och ta nagra test online infor en jobbintervju pa mandag, tror det ar i excel och basic accounting knowledge. Wish me luck!

fredag 7 juni 2013

Eh, what??!!

Jag skrev precis ett meddelande till syrran pa facebook angaende mina bakupplevelser idag, tankte jag kunde kopiera och lagga upp har ocksa:

Alltsaaaa, hahaha, jag fick ett ryck och skulle baka havreflarn. Kollade upp recept pa internet som hade bade en svensk och engelsk version och korde pa. Mot slutet ser jag detta:

"Grädda I medelgod ungnsvärme, 225°C, ca 6 min. Lossa kakorna från plåten med en tunn kniv så snart de är fädiga och böj dem över en käpp e.d. (Ca 30 st)."

Trodde att "käpp" var ett typo och scrollade ner till den engelska versionen och ser da:

"Loosen the cookies with a thin knife as soon as they are done and bend them over a round object. A vacuum cleaner hose, wrapped in waxed paper, works great for this."

Alltsa vem skrev detta recept och hur fan tankte man? Käpp och dammsugarslang kanns inte optimalt och renligt nar det kommer till bakning?!


Needless to say, flarnen blev totalmissylckade, och jag tanker skylla allt pa tomten som skrev receptet!
Ps. Jag försökte mig inte pa att ta fram dammsugaren eller käppen (om ni undrade alltsa)...

torsdag 6 juni 2013

Jag lever!

Nu har det nog gatt liiiiite for lange sen jag skrev nagot har. Det blir bara ett snabbt inlagg nu eftersom jag maste stressplugga infor min management exam imorn (har inte hunnit borja an da jag hade en accounting exam idag). Som sagt borjade summer session 1 forra veckan sa skolan ar i full gang. Jag tar tva kurser, vilket raknas som heltid eftersom det bara ar en 4-veckors termin, och jobbar pa morgonen innan lektionerna och pa eftermiddagen efter, varje dag. Nar jag inte spenderar min fritid med att hetsplugga soker jag en massa heltidsjobb for i host. Jag har ju ett jobb som vantar pa mig i januari, men  det kunde ju vara bra om man kan betala rakningarna fram till dess ocksa. Jag har aven varit och halsat pa Linea i Ohio, vilket var hur harligt som helst. Na, nu maste jag borja plugga tror jag, tankte bara titta in och beratta att jag faktiskt lever! :)