tisdag 29 januari 2013

Idag kan vi glomma

Idag var ingen bra dag. Trott, daligt samvete, kanslan av otillracklighet (ar det ens ett ord?) och selfishness beskriver dagens stamning ratt bra. Skulle helst bara vilja lagga mig under tacket och kolla Army Wives hela kvallen, men har lite att plugga sa att inte morgondagen blir sa otroligt fullspackad.

Angaende nagot helt annat sa ar allt pappersarbete for mina vaccinationssprutor klart nu och imorn ska jag aka och lamna in de sista tre (flu, Tdap och bevis pa att jag ar immun mot vattkoppor). Dock hade labbet hos USCIS-lakaren tappat bort (?) mitt syfilisblodprov sa jag maste ta om det. Aja, kanske battre det an att de rakat blanda ihop det med nagon annans resultat och tror att man testat positivt eller nat, haha. Tydligen skulle allt vara klart i slutet av veckan om jag gor om blodprovet imorn bitti, sa det ska bli skont att fa den biten avklarad. Annars vantar vi pa Michaels skattepapper fran 2012 sa att vi kan deklarera for forra aret, jag har fatt for mig att W-2 skickas ut innan 31 januari sa de borde komma snart, men jag kan ha fel. I alla fall kande jag/vi att det var battre att vanta med ansokan tills vi fatt deklarationen fran forra aret eftersom Michael kommer att vara min enda sponsor och tjanade mer forra aret an tidigare ar. Haller aven pa att samla ihop "bevis" pa att vart forhallande ar akta, maste bland valja ut 20-talet bilder som starker det. Hoppas pa att den delen blir klar tills helgen, vill verkligen paborja den har immigrationsprocessen nu eftersom den ibland kan bli langdragen.

lördag 26 januari 2013

Trött och utelåst

The little baby/devil woke me up about seven times inatt, och jag fick ta ut honom tre ganger for att ga pa toa under nattens gang. En av gangerna jag tog ut honom var precis innan Michael akte till jobbet runt halv 7 pa morgonen. Jag brukar aldrig lasa ytterdorren nar jag bara ska rasta Rhino lite snabbt, men Michael akte till jobbet medan vi fortfarande var ute och av ren vana laste han dorren och akte ivag efter vi sagt hej da ute pa garden. Val uppe vid ytterdorren ungefar 5 minuter senare (utan mobil eller nycklar och i t-shirt och mjukisar) inser jag att jag ar utelast. Paniiiik! Som tur ar finns det en bensinstation pa andra sidan gatan sa jag gick/sprang dit och fick lana kassorskans mobil sa att Michael kunde komma tillbaka och slappa in oss. San tur att bensinstationen ligger dar den ligger, annars vet jag inte vem jag skulle ha lanat telefon av, det ar ju inte sa manga vakna 6:30 en lordagmorgon, och ska man ta sig nagon annanstans maste man aka bil. 

Jag kopte en leksak till Rhino som piper nar man klammer pa den. Han alskar den, dock insag jag efter att ha tagit nagra bilder att den ser ut som en amerikansk tampong! Oh well, whatever works :)

fredag 25 januari 2013

Happy Fredag :)

Nu har det blivit lite glest mellan uppdateringarna, men jag har haft fullt upp. Valpen tar jattemycket tid, sa mycket att i jag i forrgar hade en meltdown, var helt gratfardig, exhausted och stressad eftersom jag inte fatt natt gjort alls kandes det som (annat an ta hand om Rhino). Nu kanns det lite battre, och att jag med mitt nya schema ar ledig pa fredagar gor ju inte saken varre direkt! Skolan har kort igang ocksa och det kanns som om jag redan halkat lite efter da jag inte kunnat lagga ner mycket tid alls pa att plugga. Jag ska forsoka komma ikapp i helgen.

Idag ar det som sagt fredag och bade jag och Michael ar lediga. Jag har pluggat nu pa morgonen/formiddagen, sen har vi tankt att ta Rhino till en park har i narheten. Ikvall blir det nog lite drinkar, jag har lagt mina frozen daiquiry pouches i frysen sa att de ska bli "klara" tills ikvall. Har nu testat dem forresten? Jattesmarta tycker jag, sma pasar med fardigblandade drinkar i som man kan kopa lite overallt (Walmart, mataffaren, the liquor store). Nar man kommer hem lagger man in dem in frysen och efter nagra timmar ar de klara att klamma ut i ett glas. Jag tycker om att dricka drinkar men ar inte sa bra pa att blanda sjalv, sa de ar perfekta for mig, haha. Speciellt har i Texas dar det ar sa varmt ar det skont med nagot fruset!


söndag 20 januari 2013

Nytt heltidsjobb?

Att ha en liten valp som inte ar rumsren annu ar verkligen ett heltidsjobb i sig! Vi fick knappt nagon somn inatt eftersom vi bestamt att Rhino skulle fa sova i sin crate, det ville han dock inte och grinade/skrek/gnydde konstant till och fran tills klockan fyra nar vi fick nog. Jag tog ut honom och sen fick han sova pa sin sang resten av mogonen, vilket gick helt okej eftersom jag tog ut honom med jamna mellanrum (typ 90 min intervaller). Michael var dock tvungen att aka till jobbet klockan 6 imorse och var riktigt trott, stackarn.

Nu ska jag forsoka fa lite homework gjort, jag tar tva onlinekurser den har terminen och jag kanner verkligen hur latt det ar att halka efter, speciellt nar man ar sa omotiverad som jag ar just nu... 

lördag 19 januari 2013

May I Introduce...

... our newest member of the Hawkins family: Rhino! Igar blev vi med hund, narmare bestamt en sex veckor gammal liten yorkie puppy. Vi bestamde oss for att kopa en ifran en uppfodare istallet for djuraffaren, speciellt efter kommentarerna jag fatt efter det att jag postade ett inlagg for ratt langesen angaende eventuellt hundkop (tack for informationen, ni som upplyste mig om att valpar i djuraffaren oftast kommer ifran puppy mills!). Isn't he adorable?




onsdag 16 januari 2013

Lakarbesoket (nastan) avklarat

Imorse var jag alltsa pa den medical exam som USCIS kraver om man vill ansoka om ett green card och det gick forhoppningsvis helt okej. Det fanns nog i alla fall runt en 20-tal doktorer i Houston-omradet som ar godkanda av USCIS att utfora lakarbesoket och som tur var fanns en av dem bokstavligt talat 2 minuter ifran dar vi bor. Jag hade tid klockan 9, kom in ett par minuter innan och fick fylla i paperwork samt lata dem ta kopior pa mina medhavda dokument i ungefar en kvart. Klockan 10 blev jag antigen uppropad, och da som Henrietta Hawkins for forsta gangen, vilket kandes bra men lite ovant (sen rakade jag aven signera ett av papperna med mitt gamla efternamn, det tar val ett tag att vanja sig vid ett nytt, hehe)! Sjuksystern som ropade in mig kollade langd, vikt, blodtryck, puls, tog blodprov for ett syfilis-test (sa random?? men det ar en av de sjukdomar de maste testa for) och gav mig en spruta for att se om jag har eller blivit exposed to tuberkulos. Pa fredag ska jag tillbaka sa satt de kan lasa av hur min kropp reagerat mot TBC-testet. Sjuksystern berattade aven att det ar tva vaccin som jag inte tagit men maste ha for att "bli godkand" pa undersokningen, men att jag maste vanta med det tills efter fredag da eventuella vaccin kan forstora resultatet av TBC-testet. Jag kan ta de tva resterande vaccinen (TDAP och Varicella) pa samma klinik, men efter att ringt runt lite sa insag jag att jag kan fa dem pa kliniken pa skolan for ungefar halften av priset, sa jag tar de nog dar i borjan av nasta vecka.

For ovrigt sa fick jag en gratis flue shot i borjan av oktober forra aret da de hade en kampanj pa skolan. Eftersom det ar flue season nu sa kraver USCIS att man aven vaccinerat sig mot den arliga influensan (vilket jag alltsa gjort), MEN den nurse som gav mig sprutan hade av misstag (??!!!) fyllt i att jag fick sprutan 2011 och inte 2012 (wtf). Hon som kollade igenom mina vaccinationspapper idag godkande saklart inte den sprutan, sa nu maste jag pa nagot satt leta upp denna nurse och fa henne ratta till aret. Hur ofta hander detta pa en skala? Oh well, forhoppningsvis ar det en easy fix...

Nu ska jag ga och lagga mig, ar en lang dag imorn med jobb, lektioner, jobb, kvallslektion (i precis den ordningen). Godnatt!

tisdag 15 januari 2013

Nervos infor morgondagen!

Har precis kommit hem efter en heldag pa jobbet for ungefar 10 minuter sen och har redan hunnit trycka i mig en hamburgare. Funderar aven pa om jag ska fortsatta med lite nachos och smalt ost men nan matta far det val anda vara? Eller kanske inte...

I alla fall, anledningen till min nervositet ar att jag/vi imorn officiellt borjar min process att ansoka om att bli permanent resident/fa ett green card. Klockan 9 imorn bitti ska jag pa det obligatoriska lakarbesoket som ar ett av de valdigt manga momenten att avklara innan man kan na malet pa resan. Rent tekniskt borde jag inte ha nagra problem att bli godkand da det ar mest en rutinkontroll, kanske att nagon vaccinationsspruta saknas, men sjalvklart ar jag jattenervos anda och far typ for mig att de ska hitta nagon jatteovanlig sjukdom som gor att jag inte kan fa immigrera till USA, haha.

Resten av kvallen kommer jag spendera med att skriva ut och samla dokument som bevisar att varat aktenskap ar akta och att vi inte gift oss for att jag ska kunna flytta hit. Ska bland annat forsoka skriva ut papper pa gemensamma telefonrakningar, gemensamt sparkonto, gemensamma bilforsakringspapper, kopiera lagenhetskontraktet och leta efter passande bilder tagna under loppet av vart forhallande. For er som inte ar sa familjara med den amerikanska immigrationsprocessen visar denna lank en lista pa allt pappersarbete som jag maste skicka in for att kunna andra min status fran F-1 (student) till permanent resident (permanent uppehallstillstand pa svenska?). Listan kanns aningen overvaldigande, speciellt da vi valt att inte ta hjalp av en advokat som skulle kosta ett par tusen dollar och eftersom varat case inte ar komplicerat sa kandes det onodigt, men jag forsoker se det som en utmaning som inte verkar allt for omojlig om man ar bra pa att lasa intruktioner. Far dock se om jag fortfarande haller med om det om ett par veckor... 

måndag 14 januari 2013

Skoltrott...

Pa onsdag borjar skolan men eftersom jag inte har nagra lektioner pa onsdagar borjar jag inte forran pa torsdag. Det kanns ju skont iofs, men jag kanner mig sa otroligt skoltrott bara av att tanka tanken att plugga. Som tur ar ar ju detta min sista "riktiga" termin innan graduation da jag har tankt ta mina tre resterande kurser efter den har terminen i sommar! Nu ska jag satta mig och bestalla skolbocker. Det brukar alltid bli ratt dyrt men pa senaste tiden har jag forsokt hyra istallet for att kopa, och det kanns som om man sparar lite pa det i alla fall. Den enda nackdelen med det ar val att man inte kan salja tillbaka bockerna nar terminen ar slut (och darmed fa tillbaka lite av pengarna), men a andra sidan ar det ratt ofta som en nyare edition av bockerna har slappts vilket resulterar i att man anda inte kan salja sin gamla. Jag har aven haft "turen" att fatt en del stipendium denna termin, sa jag behovde "bara" betala $2,818 for varterminen. Det kanske inte later sadar jattebilligt (runt 19.000 kronor), men med amerikanska matt ar det verkligen ett kap, speciellt som skolan ar ett universitet och inte ett community college. Na, dags att ta sig i kragen och borja nu sa att jag kan kolla pa Teen Mom 2 och Catfish utan daligt samvete ikvall!


söndag 13 januari 2013

Liten recap av de senaste veckorna

Jag har ju haft besok har bestaende av min familj sen den 22:a december, sa det har inte blivit sa mycket bloggande for min del. Igar akte dock min syster hem, sa nu ar vardagen tillbaka igen. Pa onsdag borjar skolan och det blir jobb hela veckan. Jag var ratt dalig pa att ta bilder nu under "lovet", men har kommer nagra i alla fall:

Jag och syrran bara nagra minuter innan jag ska walk down the isle
Antligen fick jag ha pa mig min vigselring
som vi kopte for sakert ett ar sen!

Inte sa bra bild men vi spelade laser tag och bowlade en kvall. Michael, Ceecee,
Poppa, Alexis (som knappt syns i bakgrunden), Meechy, jag och Fredrika.
Btw, jag vann high score i vary lag andra gangen vi spelade!!
Pappa, Alexis, mamma och jag vid var pool
Fick en chokladleverans fran Sverige, sjalvklart uppaten under en kvall

Jag, Michael och syrran gick och sag Texas Chainsaw Massacre 3D pa bio
Jag och syrran bakade kanelbullar. Det var faktiskt min forsta gang (om man inte raknar gangerna
nar jag var liten och "hjalpte" mamma), men gud vad latt och snabbt det gick, och saaa gott!

Nu ska projektet "Adjustment of Status" paborjas sa att jag forhoppningsvis kan fa ett
Green Card och bli en permanent resident och antligen kan skaffa ett riktigt
jobb, social security card, korkort etc och inte kanna att jag lever i detta land
pa nader. 
Igar efter att vi lamnat av Fredrika pa flygplatsen stannade
Michael och jag och kopte jattegod barbeque till middag. Det var ett
typiskt Texasstalle med football pa TV:n, serverade endast BBQ,
langbord, och bade Texas- och Amerikanska flaggor i taket.

onsdag 9 januari 2013

Operation Sophistication

Faktumet att jag har varit student i snart fyra ar har borjat bli synbart i min garderob. De flesta som har pluggat pa heltid och levt pa CSN skulle nog halla med om att det absolut gar att leva helt okej, men att det inte direkt blir sa mycket pengar over att shoppa for efter att alla nodvandigheter ar betalda. Visst har det blivit lite shopping har och dar, men (enligt mej, hehe) kanns det som om ratt mycket i min garderob ar flera ar gamla. Jag har absolut inget behov av att hela tiden kopa nya klader och det gor mig ingenting att det var ett tag sedan jag kopte plaggen da de inte ar utslitna, dock kanner jag att jag inte har riktigt samma kladsmak som for ett par ar sen. Vi fick lite pengar av mina foraldrar som brollopsgava sa jag bestamde mig for att anvanda lite av min del att shoppa klader for, lite mer mature and sophisticated klader, lol. Idag akte jag och syrran till H&M och darmed borjade operation sophistication med foljande resultat:




Jag hade hoppats pa att hitta lite fler fina toppar/blusar men det fanns inte sa mycket, far bli ett nytt forsok pa Forever 21 eller New York & Company i helgen. Pa fredag ska vi aven till the Galleria, ett stort kopcentrum i uptown Houston, for en sista shopping spree for min syrra. Ni som bor har i USA (och ni i Sverige for den delen ocksa), vad har ni for favoritaffarer nar det galler klader? Var gillar ni att shoppa? Skulle inte vara fel med lite inspiration :)

Slut pa ledigheten...

Det har inte blivit sa manga uppdateringar har pa senaste tiden, men jag lovar att battra mig nar vardagsrutinerna ar igang igen. Jag borjade jobba igen i mandags efter tva (!!!) veckors ledighet och nasta onsdag borjar skolan igen. Min syster ar dock fortfarande har tills pa lordag sa lite kul ska vi nog hinna med innan allvaret borjar igen...

Imorgon, den 9:e januari, har jag och Michael varit tillsammans i tva ar. Mitt liv och framtid har verkligen forandrats efter det att vi traffats, och hade nagon berattat for mig att jag skulle vara dar jag ar idag for tva ar sedan hade jag varit valdigt skeptisk.. Jag hade val aldrig for mitt liv trott att jag skulle vara gift med varldens basta man och bo i Texas, but hey, here I am and couldn't be happier! :)

I sondags var jag, Michael och syrran pa bio och sag Texas Chainsaw Massacre 3D. Jag gillar inte skrackfilmer i storsta allmanhet eftersom de alltid ar sa forutsagbara och med karaktarer som gor de mest korkade saker (typ foljer ett blodspar ner i en kallare helt ensam). Den har filmen var val inte direkt ett undantag, men helt okej med 3D effekterna och ett lite oforutsagbart slut.

3D-glasogon pa!

fredag 4 januari 2013

Nyarslista


Snodde en nyarslista fran Mariah:

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Gifte mig!

Har du några nyårslöften?
Nej, inga loften men nagra mal for 2013 har jag satt upp (se tidigare inlagg).

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?Nej, dock ar det flera som kommer att bli det 2013 :)

Vilka länder besökte du?
Sverige och Mexiko.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Stressat over saker som jag anda inte kan paverka.

Bästa minnet från 2012?Kryssningen till Mexiko och brollopet. Lattnaden over att sommarkurserna var over var ocksa riktigt skon.

Bästa köpet?
TV:n i sovrummet var det lyxigaste kopet. Att ligga i sangen och kolla pa TV ar sa himla skont. Tror att jag uppskattar det sa pass mycket eftersom jag aldrig haft en riktig TV i mitt sovrum/rum. Bilarna var dock de viktigaste kopen.
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Skolavgift och rakningar. Kul va?

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Saklart en massa saker, men pa kryssningen nar jag insag hur mycket Michael enjoyed it.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare for att det har varit svarare an vad jag trodde att kanna mig hemma har i Texas. Gladare for att jag har en man som forsoker gora allt for att gora mig glad.

Favoritprogram på TV?
Grey's Anatomy och Teen Mom/Teen Mom 2.

Är det något du saknat 2012 som du vill ha år 2013?Ett valbetalt (las: ej minimum wage) jobb.

Vad ser du mest framemot med år 2013?
Att antligen fa satta igang immigrationsprocessen, graduation, mojligheten att skaffa mig ett "riktigt" jobb i och med att fa ett green card, att sluta stressa over skitgrejer och att forsoka se allt mer positivt!

torsdag 3 januari 2013

Ledig dag - Igen

Jag var uppe vid 6-tiden imorse for att gora mig i ordning for 9 timmar pa jobbet. Nar jag star och tvattar haret inser jag att jag inte behover komma in forran pa mandag. Jag har varldens basta supervisor som i princip later mig valja hur jag vill lagga mitt schema under loven, bara jag far ihop mina 40 timmar per pay period. Det jag insag imorse var att den 14:e och 15:e januari  ocksa ingar i denna pay period (vilket jag inte trodde innan), sa jag jobbar hellre ihop timmar da eftersom min syrra inte ar har da, an nu nar hon fortfarande ar har. Yay! Far se vad vi hittar pa idag, hon namnde nagot om att hon var reda att shoppa igen... 

tisdag 1 januari 2013

Bröllopsbilder

Vi väntar fortfarande på att bilderna från fotografen ska komma, men så länge får de här räcka. 
Michael, hans step daddy, hans mamma och lillebrorsa
Brorsor, uncle, step daddy och min brorsa
Jag och pappa walking down the isle
"I do"
Ute och tar bilder med fotografen. Typ kallaste kvällen på hela året, hehe.
På restaurangen där vi hade mottagning efteråt 
Pappa håller tal! 
Michaels storebror och hans tjej
Min syrra och brorsa
Mamma och pappa

2012 Recap

2012 började med att min bil gick sönder i början av januari och jag var tvungen att köpa en ny. Jag tog en accountingkurs över jullovet och bestämde mig då för att byta major från political science till accounting. Jag fick även jobb på skolan i december 2011, så vårterminen 2012 var den första terminen i college som jag jobbat 20 timmar i veckan samtidigt som jag tagit 15 credits. Visst har det blivit lite stressigt from time to time, men de extra pengar jag tjänat har verkligen varit en life saver. Under spring break i mars var min syrra och brorsa här och hälsade på. Det var en kul vecka och första gången de träffade Michael. I april började jag blogga igen och är så glad att jag tog det beslutet. Samtidigt som jag har fått skriva av mig och nära och kära där hemma kan läsa om min vardag, så har jag även lärt känna andra svenskar som bor i USA genom bloggen. Sommaren var vadldigt intensiv med massa skola och jobb. Hela våren och sommaren var även rätt jobbig för mig då jag försökte vänja mig vid tanken av att jag kanske blir kvar har i USA forever. Inte för att jag inte trivs här, för det gör jag, men det är ju fortfarande så långt "hemifrån" och så annorlunda från hur allt är i Sverige. I augusti fick jag dock ett litet break och åkte hem till Sverige i 10 dagar. Välbehövligt och otroligt kul att få träffa nära och kära, tyvärr kunde dock inte Michael följa med. Hösten har mest bestått av skola och jobb (sounds boring, I know), men jag har också planerat vårt bröllop. I slutet av december kom hela min familj hit för att hälsa på och fira jul och den 27:e december gifte jag och Michael oss äntligen, med båda våra familjer som vittnen!

2013 har en massa in store för mig/oss (se inlägget nedan) och jag ser verkligen fram emot förändringarna som kommer att ske!

Happy New Year!!!

Gott nytt år! Hoppas ni firade in det nya året på ett bra sätt! Vi var hemma hos oss tillsammans med min syster och Michaels två brorsor med pizza och wings och hemmagjorda drinking games. Lagom och kul. 

Innan killarna kom

Borsa #1, jag, Michael, min syster och brorsa #2.
Hittar ni min censur? Hehe.


Jag avlade inga nyårslöften, istället satte jag upp mål för 2013:
  • Ta min bachelor i accounting (är ju nästan klar så det borde inte vara några problem)
  • Ge mig in i immigrationsprocessen och förhoppningsvis även "bli klar" med den och därmed become a permanent citizen in the United States
  • Skaffa mig ett riktigt och bättre betalt jobb när jag fått min arbetstillstånd
  • INTE STRESSA SÅ MYCKET!! Speciellt inte över sånt som ändå kommer lösa sig i slutändan eller sånt som man ändå inte har någon kontroll över
  • Att constantly strive towards becoming a better person in general and a better wife for my husband 
  • Att skaffa en hund (det är väl kanske mer än önskan än ett mål, haha)
  • Lägga undan pengar för kommande husköp