fredag 31 augusti 2012

Äntligen slut på en väldigt lååång vecka

Herreguuud, det har känts som om den här veckan aldrig skulle ta slut! Jag har varit väldigt frånvarande här, men jag har varken orkat eller hunnit uppdatera eller ens läsa andras bloggar. Jag började ju jobba i måndags och eftersom jag varit borta i två veckor så var jag tvungen att denna vecka jobba ikapp mina timmar från förra veckan. Så det har blivit jobb i princip 8-5 varje dag, vilket ju inte är så jobbigt i sig. Dock började ju skolan i onsdags så jag har haft morgonlektioner i onsdags och idag samt kvällslektioner från 6-9 i både onsdags och torsdags, vilket ju inte heller har varit jättejobbigt i sig eftersom vi knappt hunnit få några läxor än, men så har jag även haft en asjobbig huvudvärk nästan varje dag som började redan förra veckan. Lite huvudvärk kan jag väl klara av, men oftast när jag får huvudvärk blir den jätteintensiv och jag mår illa och kan/vill typ inte göra något annat än att ligga i fosterställning och sova av mig den. Tyvärr kunde jag ju inte det den här veckan så det blev lite frustrerande där ett tag.. Gud vad jag känner att jag svamlar nu,  men men, idag har jag inte känt av någon huvudvärk alls och det har varit hur skönt som helst!

Förresten fick jag precis ett email från skolan som började "You are receiving this email because you are classified as a Senior who may be completing the requirements for a degree this December 2012" oct fortsatte med en påminnelse om att man måste skicka in en ansökan för att få graduate. Även fast mejlet automatiskt blivit utskickat till alla som är seniors och det stod att man skulle "disregard this message" om man inte planerat att graduate i december (vilket jag inte ska) så kändes det ändå så himla bra. Det känns i alla fall som om att målet är hyfsat nära nu. 8 kurser har jag kvar efter denna termin är slut. 8!!! Det är ju ingenting!

Hittade några bilder från min community college graduation i juni 2011:








Nu är det alltså "snart" dags igen. Längtar!! Sorry för osammanhängande och svamligt inlägg, jag skyller på min jobbiga vecka...

söndag 26 augusti 2012

Ny harfarg

I onsdags gjorde jag antligen slag i saken och fargade haret. Eller, jag och jag, Linea var det faktiskt som gjorde hela jobbet. Vi hade ju som sagt "rakat" boka samma flyg till New York pa vag tillbaka till USA sa hon sov hos mig onsdag natt dels for att antligen fa umgas lite och dels for att komma till Arlanda smidigare pa torsdag morgon. Jag hade haft toningen hemma i ett ar utan att vaga gora nagot (jag har alltid fargat/tonat hos frisor tidigare) och var asnervos att det skulle bli fel haha. Bilden ar inte den basta, men men, det far duga.



lördag 25 augusti 2012

Skolstarten närmar sig

Jag vaknade väldigt tidigt imorse igen och när Michael gick till jobbet klockan 6 gick jag också upp. Nu har jag suttit och beställt böcker till alla mina kurser och sammanlagt gick det på ca $300, vilket jag räknat med ungefär. Jag kommer ihåg första året på college när jag köpte alla mina böcker från bokaffären i skolan - dyrt misstag! Det är mycket billigare att köpa eller hyra dem online, och de senaste terminerna har jag oftast hyrt då det verkar billigare plus att man inte behöver hålla på och sälja tillbaka sina böcker. Skolan börjar på onsdag och den här terminen tar jag:

  • Advanced Financial Accounting 1
  • Business Law
  • Intermediate Business Analysis
  • Principles of Accounting Systems Design
  • Business Finance
Jag ser verkligen inte fram emot Business Law eftersom introkursen till den var astråkig och rätt svår. Intermediate Business Analysis kommer väl inte heller vara asrolig med en massa statistik, annars tror jag det kommer bli helt okej faktiskt!


fredag 24 augusti 2012

Tillbaka i Texas

Igar eftermiddag landade jag har i Texas igen efter att ha spenderat 10 dagar i Stockholm. Jag somnade runt 9-tiden igar kvall och vaknade av mig sjalv kl 7 imorse (jet lag kan faktiskt vara bra ibland). Nu ar klockan 9 och jag har hunnit packa upp, tvattat och fort over CSN-pengar till mitt amerikanska konto. Michael ar ocksa ledig idag sa jag ska nog ta och gora lite frukost om ett tag. Scrambled eggs, waffles och bacon blir det nog - man ar ju tillbaka i USA!

lördag 11 augusti 2012

Sista innan Sverige

Jag har inte skrivit här på ett tag utan har försökt spendera så mycket tid med Michael som möjligt samt fixat inför Sverigeresan. Jag åker imorn bitti så nu medan baby är på jobbet försöker jag få så mycket som möjligt gjort så att vi kan hitta på något kul ikväll. Hittills har jag tvättat ett par maskiner, lagat mat, städat badrummet, bytt lakan och börjat packa lite smått. Om en timme ska jag iväg och fixa naglarna också (väldigt viktigt, hehe). Måste även iväg och köpa bland annat head phones till resan och lägga in lite musik på mp3:n. Har inte använt den på säkert ett och ett halvt år så lite nya låtar kanske inte skulle skada...

Får se när jag uppdaterar nästa gång, i Sverige kanske :)

onsdag 8 augusti 2012

Stockholm levererar(?)

Kollade precis vädret för när jag landar på måndag. 19C high och 12C low. 12 grader!!!! Alltsa, jag kommer väl få en köldchock eller nåt... Nej men ärligt talat är jag glad att det är rätt kallt i Sverige nu, då kan jag passa på att kyla av mig lite. Väldigt själviskt, I know, hehe (sorry Sverige).

Idag har jag tvättat ett par maskiner, åkt med Michael till the mall för att köpa jeans till syrran på American Eagle (hittade ett par, de mörkblå lite utsvängda), storhandlat mat (bla massa microwavable mat till Michael för när jag är borta, haha), lagat middag, och nu sitter jag och slötittar lite på HGTV's House hunters. Älskar HGTV och alla deras program om att köpa/hyra hus, inredning, renovering osv. Längtar till det är min tur att leta hus :)

tisdag 7 augusti 2012

Yes!

Guess what?! Imorgon, onsdag, och även på torsdag är jag LEDIG!! Så otroligt skönt. Dessutom är Michael också ledig på torsdagar så vi får alltså en hel ledig dag tillsammans, det är tyvärr inte ofta det händer vill jag lova. Som pricken över i:t så har vi även vårt anniversary på torsdag. Det är inget "speciellt nummer" egentligen - ett år och sju månader, men vi firar alltid anniversary den 9:e varje månad, spelar ingen roll om det är udda eller jämna siffror.

Kommer ihåg förra våren uppe i Boston när vi firade 2 månader tillsammans och var jätteexcited och skulle ut och äta och hade massa planer för kvällen. På den tiden bodde vi tillfälligt i Michaels jobbarkompis hus i ett litet rum på en madrass på golvet som hade asäcklig smutsig gammal carpet med en toadörr som inte gick att stänga (låter ju typ som en knarkarkvart, vilket det faktiskt inte var, hehe). Anyways, när vi berättade för vår roommate om våra 2 månaders planer blev reaktionen typ "ehhh, okej, kul för er men två månader tillsammans är väl kanske inte så speciellt att det ska firas?". Vi höll inte med utan tyckte ju att de hade varit de två bästa nånaderna i våra liv, varför skulle inte det firas liksom?! Vi kör fortfarande på i samma anda och firar som sagt varje månad, vilket är något jag verkligen uppskattar!

Nu ska jag gå och lägga mig och sen njuta av att få sova ut imorgon!

söndag 5 augusti 2012

Sam Houston State University

När Michael och jag bestämt att vi skulle flytta ner till Texas ansökte jag till två universitet som verkade passande: Sam Houston State University och University of Houston. Sam Houston ligger ute i Huntsville, TX, en småstad knappt 100 miles (160 km) ifrån downtown Houston och University of Houston ligger inne i Houston. Eftersom jag mer är en storstadstjej verkade U of H väldigt lockande först, men i slutändan verkade Sam Houston vara det bästa alternativet, så så blev det alltså. Nu i efterhand är jag SÅ glad att jag valde Sam, speciellt kostnadsmässigt!

Det är ju som sagt väldigt dyrt att gå på college i USA och många föräldrar börja spara och lägga undan pengar i college funds redan när barnen är små. Men i alla fall, kostnadsmässigt var båda skolorna ungefär lika dyra, runt $10,000 per termin för internationella studenter, vilket låter jättedyrt (vilket det ju såklart är), men billigt i jämförelse med andra skolor. Hur som helst visade det sig efter att jag tackat ja till Sam Houston att jag fick ett par scholarship och var pga det bara tvungen att betala in-state tuition (halva priset i princip!). Nu till hösten fick jag ännu några scholarships för mina betyg och det hela slutade med att jag bara kommer behöva betala ca $2,800 per termin nästa år! Fatta hur billigt det är, speciellt för ett university! När jag gick på community college (som alltså är den billigaste formen av college) betalade jag runt $5,000 per termin. SÅ GLAD, gotta love SHSU!

Häromdagen tog jag lite kort på campus efter jobbet, tycker det är fint med alla träd och så. Jag måste faktiskt erkänna att innan jag varit i Texas trodde jag att det bara var en stor öken (ignorant som fan, haha) och blev jättechockad över hur grönt det faktiskt är.


I mitten av campus, till vänster är ett stort plaza och i
bakgrunden ser man klocktornet som ringer varje kvart

En stor staty av Sam Houston har vi också mitt på campus


Tycker den här statyn är så cool, även om man inte ser det så bra på
bilden så ser det verkligen ut som att de gungar på riktigt och "rör sig".
 I bakgrunden ser man huset jag jobbar i.

The football stadium

lördag 4 augusti 2012

Huvudvärk

På min första helt lediga helg (dvs utan homework som maste göras) på 11 månader vaknar jag med huvudvärk! För det första hatar jag att ha huvudvärk i största allmänhet och det är ju ännu värre när man vaknar med det för då känns det inte som att man kan ta en nap och sova bort den. Jag drömde att någon hade snott min handväska och allt i min plånbok men även min bil eftersom mina bilnycklar låg där i också. Och så hade jag ju ingen mobil (den var ocksa i väskan) så jag kunde inte ringa någon. Stressig situation, haha, så det kan vara därför jag vaknade i detta tillstånd. Tog i alla fall en Aleve och väntar nu på att det ska bli bättre. För er i USA kan jag förresten rekommendera Aleve när det kommer till huvudvärk (har dock inte hunnit använda den mot nåt annat än), den hjälper mycket bättre och snabbare än Advil och Tylenol och Michael sa faktiskt samma sak.

Nä men vilket tråkinlägg detta blev... Nu ska jag göra mig i ordning och sen åka till the mall för att köpa med mig lite grejer hem till Sverige som syskonen beställt. Converse och Abercrombie & Fitch-parfym bland annat. Ha en trevig lördag!

fredag 3 augusti 2012

That's My Baby

Ja, nu ser ni ju i inlagget under vad jag deal med every day ;) Ibland undrar jag verkligen vad som forsegar i Michael's hjarna (pa ett bra satt alltsa, hehe). Han har nan superkreativ/flummig/mind wandering sida. For nan vecka sen vaknade jag och gick pa toa mitt i natten och da vaknade han ocksa till och sa att han hade en drom att han upptradde med en ny lat som han hade skrivit i drommen och han repeterade for mig hur den gick. Det var alltsa en hel refrang och en hel vers typ som rimmade och all made sense med beat och allting. Men alltsa, vem lyckas skriva en lat med tillhorande beat i somnen?! My baby ar ratt fascinerande ibland maste jag saga...

I alla fall vaknade jag precis fran en nap och vantar pa att Michael ska komma hem fran sin kusin. Far se vad vi hittar pa ikvall. Han pratade om att ga ut och ata eller ga ner till poolen. Klockan ar nastan 10 pa kvallen vilket ar perfekt for poolhang. Mitt pa dagen ar det sa varmt att aven poolvattnet blir uppvarmt vilket ju saklart ar skont men efter ett tag blir det nastan heat stroke varning, hehe. Nar jag flyttade till Texas trodde jag att jag skulle kunna ha en okej solbranna typ aret om, men under sommaren ar det for varmt for att sola (for mig i alla fall) sa jag ar sakert till och med blekare an er hemma i Sverige. Sen om att vara obsessed med att sola och fa farg ar typiskt svenskt later jag vara osagt... :)

Michael gastbloggar

Today I woke up. It was a wake up like no other wake up. This wake up was a little different. I woke up like I was already awake. As I sat and waited for my fiancé to get off her under paid job I had an awesome Jack in the Box breakfast. This breakfast was really greasy with lots of carbs, just like us Americans like it. Jack in the Box is like the rich people's McDonalds (a Texas thing). Then I came home to enjoy kicking some little kids' butts online on Playstation. This is the end of this post cause my girl don't approve of the other one I had in mind. Bye bye my new blog fans. Happy blogging.


My serious face


onsdag 1 augusti 2012

Framtida hundagare

Tar en liten paus i pluggandet for att lasa bloggar och uppdatera har. Idag pratade jag och Michael om att skaffa hund nan gang i framtiden. Vi har pratat lite lost om det enda sen vi flyttade till Texas for mer an ett ar sen, men eftersom jag aldrig har haft hund forut kanner jag att jag vill vanja mig vid tanken forst. Om ett par manader kanske jag ar mentalt redo, haha. Som tur ar har Michael haft hund sen han var liten sa han vet i alla fall vad han ger sig in pa (till skillnad mot mig).

Vi vill ha en hane och har redan ett namn bestamt och har pratat om en Boston terrier. Idag kom dock aven rasen Teacup yorkie upp i diskussionen. Hittade dessa bilder pa google:


Boston terrier, valp

Teacup yorkie, fullvuxen


 Ar de inte hur sota som helst?!