tisdag 31 juli 2012

OS?!

Har inget som helst intresse av att följa OS. Inget, inget alls. Lite dåligt samvete har jag faktiskt för detta ointresse, varför vet jag inte. Kanske för att jag varit elitidrottare själv en gång i tiden...? Nåväl, jag har ju faktiskt rätt att vara ointresserad om jag vill, trots det dåliga samvete jag kommer gå runt med i en månads tid framöver (eller hur länge de nu håller på). 

måndag 30 juli 2012

TRÖTT



Såhär härligt pigg ser jag ut idag/ikväll, trots en nästan 3 timmars nap efter skolan. I'm surprised I don't look even more tired med tanke pa hur jag kanner mig. På torsdag är kursen som sagt över och då kanske jag kan fa vila lite (mentalt i alla fall) då jag "bara" behöver jobba tills jag aker till Sverige om tva veckor.

Såg förresten idag att Hobby Lobby har massa olika gratis(?)kurser, typ decorating your home, sewing, och lite annat. Det kanske kan vara något, i alla fall home decorating. Ska kolla upp om det bara är engångskurser eller om man måste signa upp för flera veckor, hoppas på engångs eftersom jag nog inte har tid att gå flera veckor i rad. Det kan ju vara en trevlig omväxling när man håller pa med accounting och siffror hela dagen att få använda sin kreativa sida (om jag nu har någon sån??). Det återstår att se...

Nu väntar jag på att Michael ska komma hem från jobbet (han borde vara här när som helst), antagligen fixa nåt till honom att äta och sen SOVA!

söndag 29 juli 2012

Glomde att beratta om...

...Michaels reaktion nar han hjalpt mig att bara upp allt jag handlat till lagenheten:

"If this is how you shop when you're broke, I can only imagine what it will look like when we're getting rich. You will probably end up on that show Hoarders".

Jaaa, den som lever far se. Vi kan ju borja med att bli rika ;) 

Shopping Spree Sneak Peek

I fredags kande jag att jag behovde lite relaxation, och vad ar inte da inte battre an en hederlig shoppingtur? :) Forst blev det ett besok pa Big Lots! (skulle jamfora det med OB hemma typ) och sedan vidare till en av mina favoritaffarer Hobby Lobby. For er som bor i USA kan verkligen rekommendera Hobby Lobby nar det kommer till inredning. Bra priser och de har hur mycket som helst i olika stilar och ofta har de 50% (ibland mer) rea pa en massa varor. De har aven massa pyssel och arts and crafts grejer, men eftersom jag inte ar den mest pyssliga typen har inte utforskat den avdelningen an hehe.

Egentligen skulle jag bara kopa dividers till en parm (har glomt vad det heter pa svenska) och en fotoram. Det slutade med att jag kopte liiite mer (oops). Det blev ett side table till vardagsrummet, tva sanglampor sa att jag antligen kan lasa i sangen utan att ha taklampan tand, lite decorations till badrummet och en fotoram. Allt har inte kommit pa plats an eftersom jag har varit upptagen med plugg (suck), men lovar att visa nar allt ar klart. Forhoppningsvis i slutet av den har veckan eftersom min sista sommarkurs ar slut pa torsdag.

Anledningen till att jag ville kopa en fotoram till att borja med var for att jag hade hittat dessa tva tavlor pa Walmart for ett par veckor sedan. Nar jag laste texten tyckte jag bara att det var SA vi att jag var tvungen att sla till pa bade en vit och en svart (passar ju oss extra bra, hoho). Sa dom ska upp pa vaggen med ett foto av oss tva mitt emellan! Man ser inte storleken men de ar lite mindre an A4 size.




lördag 28 juli 2012

TX

Till och med aggen har i Texas ar patriotiska (for er som inte vet hur Texas ser ut sa ar stampeln the shape of Texas)!



Miljobyte

Sitter pa Starbucks nu och forsoker plugga till provet pa mandag. Jag har kant mig sa himla omotiverad och skoltrott pa sista tiden och tankte att ett byte av miljo kanske kunde hjalpa. Det ar sa varmt ute att jag inte kande for en latte, var inte heller sugen pa nat sott sa det fick bli en passion tea lemonade. Sa himla god, speciellt unsweetened da den blir lite lagom sur av citronen.




Det fick bli ett glas vatten ocksa da det ar sa himla varmt ute (over 30 grader och fuktigt). Det knappa ar dock att har inne pa Starbucks ar AC:n pa for fullt (vilket jag visste innan jag kom hit) sa jag har by mig langbyxor, langarmad troja och har med mig en extra tjocktroja. Resan hit blev ratt varm hehe, men hellre det an att sitta och frysa i timmar. Har fortfarande lite svart att forsta det har med USA och AC. Varfor (??!!) maste den alltid vara pa full blast sa att rummet blir iskallt, racker det inte med att det blir lite lagom och behaglig temperatur? I-lands problem, I know, men anda ;)

fredag 27 juli 2012

I'm Officially a Senior!!!

Sag igar att jag officiellt ar en college senior! Nu forstar jag inte riktigt varfor i och med att jag har ungefar 15 kurser kvar att ta, men oh well :) Kanns bra i alla fall och att slutet sakta men sakert narmar sig. Far jag ett internship (vilket jag vill) kommer jag att bli klar i december 2013, men annars blir det i augusti 2013.

Har har ni beviset i mitten till hoger:




tisdag 24 juli 2012

Caribbean Cruise

Wooohoooo!! Michael och jag bokade precis en 4-night Caribbean cruise till Mexico i november!! :D Det lonar sig att bo i Texas ibland eftersom Galveston (1 timme fran dar vi bor) ar en av de storsta hamnarna kryssningsfartygen avgar ifran (annars ar det mest fran Florida tror jag). I alla fall ska vi ANTLIGEN fa aka pa var forsta semester tillsammans, ska bli sa himla kul. Det fortjanar vi verkligen efter det har stressiga aret. Jag vet att Mexico ar lite oroligt just nu, men vi kommer bara att spendera en dag i Cozumel (8am-4pm) och resten till sjoss sa det borde vi kunna overleva (hoho). I varsta fall har man alltid alternativet att stanna kvar pa baten.


Denna bat ska vi alltsa aka med, hur harligt ser det inte ut?!

Juste, viktigaste nastan! All mat ar redan inkluderad i priset sa det ar all you can eat fyra dagar i rad lol.

Riktig Mat

Jag hade exam idag istallet for vanlig lektion, och eftersom jag blev klar efter en timme innebar det att jag var hemma redan vid 2-tiden, skont! Stallde mig och gjorde tsatsiki det forsta jag gjorde nar jag kom hem och nu vantar jag pa att kycklingen och riset ska bli klart. Jag har atit sa himla mycket skitmat pa senaste tiden (blir latt sa i detta land, speciellt nar man har mycket att gora om dagarna!) sa nu ser jag fram emot en "riktig" maltid. Antligen! Har aven insett hur smart det ar att ugnsbaka mat/laga i ugn. Bara att skicka in maten i ugnen och den blir klar medan man kan ligga och lata sig typ. Valdigt praktiskt!

söndag 22 juli 2012

Study snack



Jag blev sa sugen pa nagot onyttigt nar jag skrev om donuts sa jag bestamde mig for att baka dessa. Har aldrig provat dem forut sa forhoppningsvis blir det gott. Jag vet inte om det bara ar jag, men jag blir alltid sa uttrakad nar jag pluggar att jag alltid maste ha nagot att snack on for att gora det hela lite roligare... Dessa far duga for i eftermiddag/kvall. 

Saturday and Donuts

Igar efter Michael slutade jobbet akte vi hem till hans kompis och hans kompis fiance. Vi hangde dar ett tag och blev aven inbjudna till deras brollop i september. Kul! Pavag dit stannade vi till pa Shipley Donuts eftersom jag aldrig varit dar. I Boston finns ju Dunkin Donuts och dar har jag ju varit hur manga ganger som helst, men alltid atit donuts darifran eftersom jag aldrig har gillat donuts. I alla fall fick jag for mig att prova en donut igar, och eftersom Shipley Donuts bara saljer donuts maste de ju vara experter inom det omradet... Jag at en med white icing och sprinkles and surprisingly enough var den asgod sa nu har ja annu en onyttig grej att lagga till till min lista som jag alskar att ata, hehe.


Det finns tydligen en national donut day ocksa...



fredag 20 juli 2012

Antligen fredag!

Oj vad langesen jag uppdaterade har. Veckan har gatt sa himla snabbt kanns det som aven fast dagarna i princip har sett likadana ut. Jobbat pa morgonen, lektion 12-2 och sen hem for att plugga/ta en nap/laga middag. Sen sova igen. Igar var vi dock sa uttrakade att vi bestamde oss for att gora nat annat, sa vi tog en drive och bara korde runt lite dar vi aldrig varit forut och avslutade sen kvallen med att ata pa TGIF. Lite roligare an att bara sitta hemma och gora "det vanliga" en vardagkvall.

Jag lyckades aven kopa mig ett par Steve Madden ballerina pa DSW. Antligen kan jag slanga mina gamla slitna!





Kom aven att tanka pa hur "snal" man blivit efter att ha vant sig med alla reor och rabatter och laga pricer har i USA. Jag klagade pa att det inte var vart att lagga $40 pa ett par ballerina. Det ar ungefar 280 kronor, haha!

måndag 16 juli 2012

Future baby

Kom precis hem fran the nail salon, och som vanligt dar blev det massa small talk med tjejen som fixar mina naglar. Vi kom in pa barn och sjukhusbesok och hon berattade att det ar ett ar mellan hennes barn. Efter att ha fott sitt forsta barn fick hon hem en sjukhusrakning pa $18,000 (ca 126.000kr) och att rakningen for hennes andra barn blev runt $25,000 (ca 175.000kr). Harligt med tva sanna rakningar inom loppet av ett ar! Som tur var sa hade de nagon forsakring och behovde "bara" betala 30% av alla kostnader plus att det finns payment plans sa att man inte behover betala allt pa en gang. Men anda... Sa himla dyrt. Stannar vi har i USA far man ju verkligen se till att ha en bra forsakring innan man skaffar barn!


Denna krabat kan tydligen bli valdigt dyr! Pa morphthing.com kan man ladda upp ett kort var pa "blivande" foraldrarna och sen far man tillbaka ett resultat pa hur ens framtida baby kommer se ut. Sahar blev var. Tror den blev sa light skinned for att jag typ ar kritvit i ansiktet pa mitt kort, haha.

De har bilderna anvande vi:



Bilden pa mig ar typ 5 ar gammal men var den enda jag hittade just da som var tagen rakt framifrån och som var någorlunda närbild, men det fick duga. Sa mycket aldre ser jag ju inte ut idag anda, hehe.

söndag 15 juli 2012

Stuck in the house, Day 2

Min bil har ju som sagt inga bakbromsar forran imorn, och eftersom Michael ar pa jobbet och har den andra bilen sa ar jag fast har hemma. Idag har jag roat mig med att plugga och tvatta, och nu sitter jag och kollar pa tv och laser bloggar.

Idag ar det fyra veckor tills jag aker till Sverige, ska bli saaa roligt att traffa alla dar hemma. Kommer dock sakna Michael en massa. But anyway, en av mina basta kompisar, Linéa, pluggar i Ohio och ska ocksa aka hem till Sverige i augusti. Vi pratade for ett par manader sen om att det var bra timing eftersom vi bada skulle aka hem ungefar samtidigt och att vi forhoppningsvis da skulle kunna ses. Sen bokade vi bada biljetter sjalva utan att ha bestamt nagra exakta datum och tankte inte mer pa det. Haromdagen borjade vi prata om det igen for att se om/nar vi skulle kunna ses exakt. Det visar sig da att vi har bokat in exakt samma flight fran Stockholm till New York den 23 augusti! Vad ar oddsen liksom?! Sa nu har vi fixat seats bredvid varandra pa flyget. Ska bli sa himla kul att flyga tillsammans och inte behova flyga ensam som vanligt!

lördag 14 juli 2012

Trakigt

Ahh vad trakigt det ar att plugga just nu. Det ar ju lordag, jag som ville aka till the mall och kolla samt fixa naglarna. Jag hade tankt gora det men igar upptackte vi att jag inte har nagra bromsklossar (heter det sa pa svenska? later sa fult haha. brake pads pa engelska iaf) alls kvar pa mina bakdack. Det kanske liksom ar darfor det har gnisslat sa nar jag bromsat i ett tag nu... Bra jobbat Henri... Ska bli fixat pa mandag morgon i alla fall, men innan det kanns det inte sa sakert att kora runt, hehe.

Som sagt, kanner mig sa skoltrott just nu men maste plugga infor provet pa tisdag. Sa mycket info som ska in pa en gang. Ska forsoka rycka upp mig med en Starbucks-kaffe och chocolate chip cookies, hoppas pa en coffeine + sugar rush!



fredag 13 juli 2012

Walmart

Igar var jag en svang pa Walmart for att handla mat. Vanligtvis brukar jag och Michael alltid gora det tillsammans men eftersom han var sjuk igar fick jag klara mig ensam (kan dock tillaggas att aven fast han lag dackad i soffan och hade ont i hela kroppen nar jag kom hem kom han anda ut och hjalpte mig att bara upp kassarna eftersom han inte ville att jag skulle behova bara upp allt sjalv -what a gentleman).
I alla fall var det ratt skont att bara strosa runt inne pa Walmart utan att fa daligt samvete over att man drar runt sin uttrakade man 150 varv i affaren, hehe. Tva inkop blev jag extra glad over:






Min kamera pa mobilen ar samst, brodrosten ar mer vinrod vilket inte riktigt syns sa bra. Har velat ha en ratt lange sa att jag kan rosta bagels till frukost. (Forovrigt hade de bara typ tre sorters/smaker bagel i affaren, och nar jag fragade Michael om det sa sa han att han inte atit en bagel i sitt liv tills han flyttade till Boston, tydligen ar de inte sa populara har nere i TX...).
En sak som jag tycker ar svart att hitta har i USA ar bra/god frukost. Jag har lange kort pa havregrynsgrot och mjolk med kanel, mandlar och bar i, men jag trottnade nyligen pa det sa pa senaste tiden har det blivit yoghurtburkar typ, vilket jag inte blivit sa matt pa. Helst hade jag velat ata mackor som hemma i Sverige, men har inte hittat varken gott brod eller smor att bre pa heller. Ni som ocksa bor i USA, vad ater ni till frukost? Har ni nagra bra tips?

torsdag 12 juli 2012

Update

Det sporegnar fortfarande (3 1/2 timme senare) sa jag bestamde mig for att stanna hemma idag. Pa grund av regnet ar det forresten bara typ 20 grader och ratt morkt ute, kanns nastan som vinter har! :) Michael jobbade natt inatt sa han sover nu, sa jag ska nog satta mig med en kopp te och plugga och forsoka intala mig sjalv att jag har det jattemysigt, hehe. Onskar att Starbucks hade home delivery service sa jag kunde fa min cinnamon dolce latte hemkord :P  

Floodings

Jag skulle ha akt till jobbet kl. 7 imorse men det sporegnade och askade ute sa jag satte pa nyheterna for att se hur illa det var. The local news rapporterade several flood warnings in the Houston area eftersom det dessutom har regnat sa mycket under de senaste dagarna. Tidigt imorse hade blixten tydligen slagit ner i folks hus som borjat brinna samtidigt som andras hus har blivit flooded pga the severe rain. Vissa vagar och motorvagar ar ocksa oversvammade och det har varit massa olyckor pa grund av det. De sa aven att man skulle halla sig inne och stay away from the roads sa jag ar fortfarande hemma nu tva och en halv timme senare. Jag mailade min supervisor imorse och berattade vad jag sett pa nyheterna och att jag kanske skulle bli sen, och hon svarade med att jag skulle take my time driving to work och om att jag kande att det var unsafe att ens aka ville hon att jag skulle stanna hemma. Sa glad att jag har en san supervisor!

Far se om jag kommer ivag senare, om inte annat vill jag inte missa min lektion kl. 12 som nog inte kommer bli installd eftersom skolan ar sa pass langt ifran dar vi bor att det omradet inte har paverkats lika mycket av vadret. Tanker dock ta det sakra fore det osakra och inte aka om det fortfarande regnar lika mycket. Hittade dessa bilder pa click2houston.com som folk tagit imorse och skickat in:






tisdag 10 juli 2012

Proud Sinner

Det blev inget Sonic igarkvall - det var stangt (so much for open 24/7 som jag skrev om igar, hehe). Istallet akte vi till IHOP och det var ju inte samre. Jag kakade strawberry pancakes, bacon, stekt agg och hashbrowns mitt i natten, och gott var det.
Tycker det ar skont i detta land att slippa hysterin att man alltid ska vara superduper halsosam varenda sekund, nat som kanns valdigt Sverige. Saklart man ska vara medveten om vad man ater och veta vad som ar bra och daligt for ens kropp, men det maste ju inte vara sa extremt hela tiden, da blir det ju bara en stress i sig. Jag ar helt saker pa att ingen skada ar skedd bara for att nan brownie/kaka etc rakade slinka ner bade pa onsdag och torsdag kvall (God forbid att detta skulle handa dock, "synda" far man ju bara gora en gang i veckan, och asbolut inte om det inte ar helg). Relax for fan liksom, man lever ju bara en gang sa det ar val lika bra att passa pa att ata sant man ar sugen pa.

Nu ska jag ga och lagga mig, blev inte sa mycket somn igar eftersom vi kom hem ratt sent.

måndag 9 juli 2012

Midnight Date

Jag sitter och vantar pa att Michael ska komma hem fran jobbet. Idag ar det varan 1,5 ars anniversary och eftersom jag var i skolan under dagen och Michael jobbade till 11 pa kvallen sa far vi fira det nu. En sak som ar bra har nere i Texas ar att det ar forhallandevis manga stallen som ar oppna 24/7, i alla fall jamfort med Boston. Det blir inget fancy direkt eftersom det ar sa sent, tror vi aker ner till Sonic sa det blir nog nan milkshake for mig eller nat :)

söndag 8 juli 2012

Lattad

Skickade precis in min sista exam och mitt project i min Business Law class, sa nu ar jag klar med den! Kanner mig sa himla lattad eftersom den var ratt svar och saaaa trakig, och jag ar glad aven om jag skulle fa ett C, bara jag klarar mig. 4 veckor framover har jag bara en accoutingkurs som raknas som deltid (50%) och sa jobbar jag 20 timmar i veckan, sa forhoppningsvis far jag lite mer tid over nu och kan aven hjalpa Michael med skivbolaget han precis startade.

Sorry att det blir lite kort, men jag ar fortfarande sjuk och all min energi idag gick at till att skriva klart mitt project.

lördag 7 juli 2012

Aliens

Trevlig lordag onskar vi!


Hobby sokes

Jahapp da var jag sjuk. Saaa trakigt, jag har inte tid att vara trott och ha feber, har ju massa att gora... Oh well, det borjade i onsdags sa det maste val ga over snart.

Forresten borde jag skaffa mig en hobby eller nat, nanting kul att gora pa fritiden forutom att plugga liksom. Men vad??! Kan inte komma pa nat, haha. Inte trana for det ar astrakigt, raknas shoppa eller dekorera hemmet? Kanske blir lite dyrt i langden dock :) Nej men seriost, nagon som nagot bra tips pa nan rolig hobby, let me know please!

torsdag 5 juli 2012

Laggdags

Har precis suttit och skrivit klart en Business Law Exam. Jag gillar verkligen inte juridikkurser, ar verkligen inte min grej. Allt kanns bara sa luddigt och irriterande, haha. Nu har jag dock bara 25% kvar att gora i den kursen i form av ett eget arbete (hatar egna arbeten ocksa lol). I alla fall fick detta vara om nagot amne inom law som vi fick valja sjalva, sa jag valde U.S. immigration law eftersom det kandes som om jag redan hade nat slags hum och uppfattning om det. Lararn tyckte att jag skulle skriva en story om min process (eller kommande process ar det val tekniskt sett) att invandra till USA. Far hoppas att det gar nagorlunda okej...

Nu ska jag hoppa i sang, det ar past midnight och jag ska vara pa jobbet imorn klockan 8. Godnatt (eller Godmorgon Sverige blir det val)!

onsdag 4 juli 2012

Happy 4th of July!

Idag ar det ju independence day och national holiday sa skolan ar stangd = inget jobb for mig. Vi var ute hos Michaels farbror och kusiner pa eftermiddagen och at grillat och sa, men akte hem ratt tidigt eftersom Michael jobbar natt inatt. Jag forsokte vara duktig och kopa lite dekorationer och 4th of July grejer senast jag var och handlade, men H.E.B. hade slut pa dekorationer och jag var for lat for att gora egna cup cakes sa dessa var allt jag fick med mig. Harligt att damen som packade mina matkassar typ hade lagt hela forpackingen upp och ner sa att icingen blev helt smetig... Aja, dom smakade lika gott for det!



Man tackar

Detta diplom/award (eller vad man nu ska kalla det for) damp ner i brevladan igar. Alltid trevligt med en liten egoboost, speciellt da jag varit lite omotiverad att plugga de senaste veckorna eftersom det varit sa mycket pa en gang.


söndag 1 juli 2012

Snart...

Snart ska jag uppdatera battre, lovar! Det har vart sa otroligt mycket i veckan och nu i helgen sa jag ar typ helt slut. I fredags jobbade jag hela dagen och pa kvallen tog jag och Michael ut Michaels mamma pa middag eftersom hon fyller ar nasta vecka. Vi var pa ett stalle har i the Woodlands dar man plockar ihop olika sorters kott och gronsaker, kryddar det och valjer sas, sen steker kockarna ihop det ute i restaurangen, sa det var gott och trevligt!