tisdag 29 maj 2012

Idag

Idag jobbade jag från 8-16, åkte hem, lagade mat, och sen har vi bara slappat. Det är skönt att komma hem efter jobbet och veta att man faktiskt kan slappna av med gott samvete utan att känna att måste plugga hela kvällen. Men men, snart är det slut med det då sommarkurserna börjar på torsdag. Det kommer bli två intensiva månader med skola och jobb, men sen får jag i alla fall ett par veckors ledigt i augusti och då ska jag även passa på att hälsa på hemma i Sverige. Synd bara att Michael inte kunde följa med då han bara har en veckas obetald semester (inga fem veckors betald semester i detta land inte) samt att flygbiljetterna var svindyra :( Aja, det får bli nästa gång helt enkelt... Ska i alla fall bli hur kul som helst att träffa alla där hemma!

måndag 28 maj 2012

Svullarkväll




Den här glassen är så sjukt god. Mint-choklad med chokladbitar i. Yummiliciousssssssssssss!

Memorial Day

Idag är det Memorial Day, en helgdag som hedrar de amerikanska soldater som gått bort. Detta utdrag från Wikipedia förklarar lite bättre:

"Memorial Day is a federal holiday observed annually in the United States on the last Monday of May. Memorial Day is a day of remembering the men and women who died while serving in the United States Armed Forces".

Bild på Boston Common (en park downtown Boston) under Memorial Day Weekend.
Tror att varje flagga representerar en soldat som gått bort.

Även fast jag är 100% emot krig och våld i allmänhet, kan jag ändå ha medkänsla för de som har familjemedlemmar who are serving the country och blir ivägskickade till krig. Vet inte vad jag skulle göra om Michael skulle vara tvungen att åka. Som tur är signade han aldrig upp så jag behöver inte oroa mig över det. Det verkar även vara tradition att ha BBQs och vi skulle ha åkt till Michaels mamma som hade en igår men det blev inte av då Michael inte mådde så bra på morgonen och sen skulle jobba. 

Dresses

Min kära syster ville se klänningen jag köpte i fredags (den randiga). Tror även jag glömde nämna att det blev en till klänning i lördags från Forever 21...










Vet inte riktigt hur jag känner för "repet" som tillhörde den randiga klännigen. Känns lite som om jag är en båt som ska lägga till med det på lol, så det kan hända att jag byter ut det mot ett flätat skärp eller nåt. På den andra bilden sticker även sandalerna jag köpte fram. Den ljusa klänningen tyckte jag var asfin, men den är rätt genomskinlig över rumpan plus att det känns som att den kan blåsa upp jättelätt därfram, så jag ska försöka hitta några korta shorts att ha under som inte syns, just in case. Annars är det bara ett par somriga wedges som fattas!

söndag 27 maj 2012

Bilder från igår

Igår var som sagt sista dagen på vår lilla semester, och vi bestämde oss för att stanna hemma i the Woodlandrs igen. Jag är inte riktigt säker på om det räknas som en suburb eller en egen liten "stad", men the Woodlands ligger ca 45 min norr om Houston och är hur fint som helst. Eftersom vi bor 5 minuter därifrån åkte vi dit och bara strosade runt lite. Satt på Starbucks uteservering, kollade på alla fina bilar som åkte förbi, gick längs kanalen de har och bara tog det lugn helt enkelt. Då det var 35 grader ute blev det för varmt efter ett tag, så vi åkte hem och åt och satt lite vid poolen. På kvällen mötte vi sen upp Michaels kompis och hans tjej och åkte och bowlade. Det var en bra dag och ett bra slut på vår tvådagars ledighet tillsammans. Lite bilder från igår: 
















Jag har alltid varit hur obekväm som helst med att vara med på bilder, själva grejen att man ska posa typ och se så snygg ut som möjligt är ju bara SÅ awkward för mig. Michael känner väl typ likadant så vi har tyvärr inte så jättemånga bilder på oss. Men det är ju faktiskt kul att ha bilder på det man gjort så ibland måste man väl tvinga sig... Bakgrunden är ju i alla fall fin, hehe.

Söndag

My baby ligger och är jättebakis från igårkväll, och även fast det är hans eget fel tycker jag faktiskt lite synd om honom då han måste vara på jobbet om knappt tre timmar. Vi hade i alla fall en jättebra dag och avslutning på vår lilla minisemester igår :) Längre update och svar på alla kommentarer kommer senare ikväll, nu ska jag sätta mig och ta några test (läxförhör typ) i onlinekursen jag tar nu (American Music).
Här i USA måste man, oavsett vilket ämne man har sin major i, ta kurser i andra ämnen för att få en bredare utbildning. Kanske ska nämna att ens major är det ämne man fokuserar på mest och tar flest kurser i, och det är det ämnet som står skrivet på ens diploma när man tar examen. I alla fall, de kurser man måste ta utanför sin major varierar lite från skola till skola men ser oftast ut ungefär såhär: en arts class (kan vara musik, drawing, painting, theater etc), en eller två US history classes, en eller två science classes (biologi, kemi, fysik, environmental science, nutrition etc), en sociologi- eller psykologikurs, en litteraturkurs, en eller två mattekurser, en political science class (statsvetenskap tror jag det heter på svenska), och två engelskakurser (där man lär sig att skriva uppsatser). Jag fattar grejen med att få en så bred utbildning som möjligt, men ibland kan det kännas rätt onödigt att spendera både tid och pengar på kurser jag aldrig kommer att behöva inom mitt yrke i framtiden. Känns inte som om jag har så mycket nytta av amerikansk musikhistoria när jag ska jobba med redovisning och budgetar och sånt... 

lördag 26 maj 2012

Yesterday

Gårdagen var verkligen hur skön som helst, vi var båda lediga och ute var det 32 grader. Efter frukost hemma började vi dagen med att besöka Michaels brorsas grav och åkte sen vidare till hans släkting för en haircut till Michael.  Efter det var klockan runt fyra och vi åkte till gallerian här vid oss för att äntligen få lite shopping gjord (var hur längesen som helst sen sist). Jag fick med mig en långklänning och två par skor och Michael  hittade massor av kläder. Killar alltså... Dom har så mycket lättare att hitta kläder. Han provade typ 10 plagg och 9 av dem passade. Jag provade också 10 plagg, varav ett passade... Oh, well, jag är nöjd med min klänning i alla fall.

Idag tror jag vi ska till stranden. Det blir första gången för mig här i Texas i sånna fall.

torsdag 24 maj 2012

Helg!

Kom precis hem från jobbet, är ledig imorn och på måndag så det blir långhelg för mig! Michael är ledig imorn och på lördag så vi tänkte ha en liten minisemester utan att åka nånstans, hehe. Vi får se vad vi hittar på, men lite shopping skulle aldrig skada (om ni frågar mig alltså), får dock se vad han säger om det... Nu ska jag lägga mig på soffan och vänta på att maten blir klar i ugnen. 

onsdag 23 maj 2012

My Impala

För ett par månader sen gick min första bil sönder. Jag hade lite tur i oturen eftersom det hände under jullovet och jag inte hade några lektioner jag var tvungen att gå på just då. Min skola ligger 45 miles (ungefär 7,2 mil) norr om där vi bor och det enda sättet att ta sig dit är med bil. Att ta Michaels bil eller låta honom skjutsa mig hade inte heller varit något alternativ då han jobbar inne i Houston vilket är ca 45 miles söder om där vi bor. Eftersom jag inte var tvungen att vara i skolan varje dag så hade vi ett par dagar på oss att hitta en ny bil till mig. Vi fick tag på en 2006 Chevy Impala som jag är jättenöjd med, och ja, den är automat och det är SÅ skönt att slippa växla, haha. Lite lat amerikan har jag nog allt blivit...
Here she is (i bakgrunden ser man även lägenheterna vi bor i):






Visst är det hur skönt som helst att ha en egen bil men det är även jobbigt att vara HELT beroende av den. Startar inte min bil sitter jag där, helt fast. Hell, enda stället jag kan ta mig till utan att köra är till bensinmacken på andra sidan gatan. Bokstavligt talat. Det finns inga bussar, tunnelbanor, tåg eller nånting. Inte heller några trottoarer så att man kan gå heller, fast det hade ändå inte funkat då avstånden antingen är för långa eller så måste man korsa högtraffikerade motorvägar. Ibland saknar jag att bara kunna GÅ till centrum om jag vill shoppa eller att ta tunnelbanan in till stan utan att behöva tänka på bensinpengar, var man ska parkera, att köra fel och sånt. I Boston klarade jag mig bra utan bil då kollektivtrafiken var hyfsat bra men här i Texas hade vi verkligen inget annat val än att ha varsin bil.

Frågor

1. Vilka är dina tre bästa egenskaper?


Om jag tycker om någon är jag väldigt omtänksam och bryr mig verkligen om den personen, smart och pålitlig. 


2. Vilka är dina tre sämsta egenskaper?

Jag tror oftast att jag har rätt (även fast jag inte alltid är det hehe), kan vara ett stort control freak ibland/för ofta och jag stressar ofta över smågrejer som egentligen inte spelar någon roll.


3. Om du fick välja fritt bland alla platser i hela världen, vart skulle du vilja bo och varför?

Oj vad svårt. Jag älskar Boston som stad men där har ju varken jag eller Michael någon familj så det skulle bli rätt ensamt i längden. Stockholm skulle ju vara perfekt för där har jag ju familj och vänner men nu har jag ju mitt liv här i Texas. Hmm.. antar att jag tänker för mycket nu igen... I en dröm värld skulle jag nog svara att jag vill bo i NYC. Enda sen jag var där första gången har jag nån gång velat bo där. Älskar energin och själva atmosfären!


4. Kan pengar göra en lycklig?

Jag tror absolut inte att pengar kan ge en pure happiness. Däremot kan pengar sänka stressnivån rejält (veta att man kan betala nästa månads räkningar utan problem osv är faktiskt en lyx i sig) samt göra tillvaron lite roligare.


5. Vilken var din favoritfilm när du var liten?

Vinterviken!!!!! Hade den inspelad på VHS, haha. Har även sett Dum & Dummare hur många gånger som helst. 


6. Varför bloggar du, egentligen?

Av flera anledningar men först och främst för att alla där hemma ska ha nån koll på vad ja har för mig här borta och för att jag alltid gillat att skriva. 


7. Vad är meningen med livet?

Oj, eh.. Vet inte... Att samla på sig så många erfarenheter som möjligt, både bra och dåliga (?) samt att spendera tid med nära och kära.


8. Om det var val idag, vilket parti skulle du rösta på? (Just putting it out there...)

Asså, förlåt men jag har ingen som helst koll på vad som händer hemma i Sverige nu inom politiken. Jag röstade inte ens i förra valet (please don't kill me). Det verkade bara så komplicerat att ta sig till svenska konsulatet som bara var öppet en timme om dagen osv. när jag ändå inte visste hur jag skulle rösta...  Så, jag har faktiskt ingen aning om hur jag skulle rösta idag heller.


9. Vilket är ditt drömyrke?

När jag var liten ville jag bli hockeyproffs, haha. Nuförtiden har jag inget drömyrke direkt, men jag pluggar ju accounting och gillar det så det får väl bli accountant. Antar att det heter revisor på svenska (fyyy vad tort det lät på svenska haha).


10. Tror du på ödet?

Ja det gör jag, speciellt efter det att jag och Michael träffades. Inte helt hysteriskt, men jag tror på nåt sätt att det finns nån mening med allt som händer i livet.


11. Vilken är din favoritlåt just nu?


Det finns hur många bra låtar som helst men ingen har hittills slagit K-Ci & Jojo - All My Life. Inte sen jag hörde den första gången typ 1997, haha!


tisdag 22 maj 2012

Huh?

Har precis ätit middag, fläskkotletter med hemmagjorda pommes blev det. Innan vi började äta frågade Michael mig om jag behövde en gaffel. Eh, ja...? Tydligen behövde inte han nån eftersom vi enligt honom skulle äta finger food. Asså, när blev fläskkotlett finger food liksom? Typiskt amerikanare att äta allt med händerna lol.

Our Story

Som jag skrev tidigare tänkte jag berätta historien om hur Michael och jag träffades, sååå här kommer den.

Under mitt år i Boston som au pair hängde jag och mitt tjejgäng ibland med ett killgäng som vi kallade "the Colombians" eftersom de flesta av dem var från Colombia. När jag sen kom tillbaka till Boston för att plugga blev det inte av att jag hängde med the Colombians längre, delvis för att jag verkligen ville satsa på skolan men också för att jag var den enda i mitt tjejgäng som var kvar i Boston så det kändes kanske inte så lockande att åka och hänga med alla killar själv. Anyway, en av the Colombians kompisar, visste tydligen vem jag var (men jag kommer inte ihåg att jag träffat honom). Vi kan kalla honom N. N jobbade nu på samma jobb som Michael och en dag på jobbet när dom hade tråkigt och var inne på facebook gick N in på min sida och sa åt Michael att skriva till mig eftersom jag var such a perfect girl. Först ville han inte eftersom jag ju var en complete stranger, haha, men N fortsatte att gå in på min sida och säga till Michael hur "perfekt" jag var varje dag, och tillslut lyckades han övertyga/hjärntvätta honom till att skriva (detta har Michael berättat i efterhand).

Det som är så konstigt är att jag vanligtvis aldrig svarar på facebook när någon jag inte alls känner skriver till mig, men av någon anledning gjorde jag det den här gången. Nu i efterhand är jag SÅ glad att jag gjorde det, är även glad att N "tvingade" Michael att skriva till mig, haha. I alla fall började vi prata på facebook, men det var inte någon "Hej, hur mår du?" "Bra. Själv då?" "Bra. Vad gör du?" osv konversation, utan vi skickade verkligen långa meddelanden fram och tillbaka, om allt mellan himmel och jord och typ 20 stycken om dagen. Efter att vi hållit på så i ett par dagar tyckte Michael att han kanske kunde få mitt telefonnummer så vi kunde höras lite smidigare, och det fick han. Vi fortsatte prata varje dag och efter en vecka eller så bestämde vi oss för att vi skulle träffas eftersom han ville take me on a date. Jag kommer ihåg att det var en fredag och jag hade inga lektioner den dagen men han var tvungen att jobba på eftermiddagen och kvällen, så vi möttes upp i the Boston Common och gick till PF Changs och åt lunch. Michael var så nervös att han var tvungen att ta en drink som råkade vara så stark att blev tipsy, lol (detta märkte inte jag då, utan det har han också berättat i efterhand). Efter lunchen gick vi bort till the Prudential Center (ett shopping mall) men tror inte ens att vi gick in i en enda affär för vi var för upptagna med att prata, haha.

Nästa dag träffades vi igen, han kom och hämtade upp mig och vi åkte och spelade biljard (jag vann hehe) och sen åkte vi till Cambridge och käkade på IHOP. Vi hade hur kul som helst och det kändes bara SÅ rätt. Sen kom finals week och jag var asupptagen, och sen på fredagen åkte jag hem till Sverige för att fira jul i tre veckor. Även fast vi bara träffats två gånger dittills höll vi kontakten varje dag när jag var i Sverige via Skype, AIM och facebook. När jag kom tillbaka till Boston i januari träffades vi samma dag och bestämde då att det var vi två från och med nu. Inget har nånsin känts så rätt och naturligt, men jag tror faktiskt vi båda var lite chockade eftersom vi är så olika som personer och dessutom har så olika backgrounds. Jag från lilla oskuldsfulla Stockholm, Sverige och han från the ghettos of Houston. Men när det är rätt så är det rätt, och även om det låter töntigt så tror jag verkligen att vi var meant to be. Vi är från två helt skilda platser i världen, men ödet förde oss båda till Boston av olika anledningar, and I finally got to meet my soulmate :)

Innan jag träffade Michael hade jag aldrig riktigt trott att jag skulle gifta mig nån gång i framtiden. Dels för att jag inte trodde jag skulle hitta någon som jag skulle ville gifta mig och dels för att jag inte trodde att nån skulle stå ut med mig hela livet heller, haha. Nu har jag inga som helst tvivel om att jag vill spendera resten av livet med Michael och uppleva allt som det innebär med honom. Jag har aldrig träffat någon som skulle göra vad som helst för att göra mig lycklig och som älskar mig så som jag vet att han gör. Han är min bästa vän och mitt allt och jag är så tacksam att få vakna bredvid honom varje morgon.


I Love You Baby

måndag 21 maj 2012

Poolhäng

Imorse innan Michael var tvungen att åka till jobbet passade vi på att hänga vid poolen ett tag. Även fast det varit runt 30 grader här nu i säkert en månad så var det första gången vi gick till poolen i år. Måste verkligen se till att gå oftare, speciellt när man har lyxen att ha en sån här pool precis utanför ytterdörren. Eftersom det var måndag och mitt på dagen var vi helt själva, skönt.







Ena sidan av poolen 



DESPERATELY in need of a tan 

Som ni kan se så har jag inte solat sen förra året, och eftersom vi kanske tänkte åka jet ski nästa helg så ville jag försöka få lite grundfärg i alla fall. Vet dock inte om jag lyckades med det. Oh, well...

söndag 20 maj 2012

Love Birds

Tänkte skriva om hur Michael och jag träffades men vill inte att det ska bli nåt hafsigt och snabbt ihopslängt inlägg, så det får antingen bli imorn. Nu ska jag välja mellan att städa toaletten eller läsa bloggar och kolla på säsongspremiären av Keeping Up With The Kardashians. Vilket tror ni det blir? ;)


Vi, typ.

Brownies i ugnen

Nåt måste man väl sysselsätta sig med när Michael är på jobbet, så jag tyckte att baka/äta brownies var en bra ide. Rätt skönt att man inte alltid behöver baka från scratch varje gång då det finns så himla många färdigblandade kakmixar, browniemixar osv att välja mellan i detta land. Det enda man behöver göra är att tillsätta det som behövs (i detta fall vatten, olja och ett ägg) och ställa in ugnen. Just den här sorten har jag inte provat förut men jag antar att den är god (vad kan egentligen gå fel liksom?).



lördag 19 maj 2012

AW

My baby thought he deserved having a little drink after he got home from work today. I totally agreed.


Enjoying his frozen margarita to the fullest

Yes!

Jag kollade precis min statistik på hur många som gått in och läst min blogg de senaste två veckorna och blev absolut glatt överraskad när jag såg att jag har mycket fler läsare än sist jag kollade. Kul! En av anledningarna till att jag skapade den här bloggen var ju för att ni där hemma skulle ha lite koll på vad jag har för mig här borta i Texas eftersom det är så svårt att höras av på en daglig basis (av förklarliga skäl).

Fortsätt titta in här, och lägg gärna till mig i era favoriter ;)

torsdag 17 maj 2012

Grattis Mamma!

Idag fyller min mamma år. Grattis mamma!!! Förhoppningsvis läser du detta, och förhoppningvis har du en jättebra födelsedag!


Asgammal bild på mamma och mig från 2008 när jag var au pair i Boston
och familjen kom och hälsade på. 


Även fast födelsedagar inte firas som när man var liten nu när vi är vuxna är det ändå trist att missa dem. Oh well, nu ska jag äta lite Jolly Ranchers och läsa bloggar tills det är dags att sova.

tisdag 15 maj 2012

Ledig Dag

Idag har jag varit ledig från jobbet och Michael har vart hemma också då han jobbar natt inatt. Det är rätt sjukt egentligen, men vi har typ haft en enda HEL ledig dag tillsammans sen januari (!) pga att vi har så olika scheman. När jag är hemma på kvällar och helger jobbar han och när han är hemma är jag i skolan eller på jobbet osv. Så även fast vi inte gjorde något speciellt idag så var det skönt att bara kunna vara tillsammans utan att någon av oss var tvungen att dra efter typ tre timmar eller att det var så sent att vi bara var aströtta.
Vi slöade lite hemma först, sen åkte vi och fixade mina naglar, besiktigade min bil (den gick igenom, yay) och sen åkte vi till en park vid en sjö här i the Woodlands och bara promenerade omkring och pratade om framtiden och kollade in alla lyxhus/mansions i området. Helt sjukt vad fina dom var.

Imorn blir det jobb och städning av lägenheten!


Nya naglarna. Bilden är inte så bra, det är även glitter i det röda
men det syns inte här. 

söndag 13 maj 2012

4.0 Semester GPA

Fick precis reda på att jag fått A i alla mina 5 kurser denna termin (Managerial Accounting, Principels of Marketing, Principles of Management, Business Analysis (matte och statistik), och Electronic Communications Technology (datakunskap typ)). Så skönt att allt slit har givit resultat!!!! I borjan av terminen var jag lite nervös att jag inte skulle ha nog med tid att plugga eftersom jag nu jobbar 20 timmar i veckan plus att jag ju såklart vill ha tid över att spendera med Michael, men det gick faktiskt bra förutsatt att lite planering fanns med i bilden.
Här i USA är det väldigt vanligt att studenter jobbar minst 20 timmar i veckan (har även stött på de som jobbar upp till 40 timmar i veckan) för att ha råd att gå på college. Vissa har även barn på det. Fattar inte hur de hinner! Jag har ju aldrig pluggat på universitet i Sverige men där verkar det vara mer vanligt att man jobbar varannan helg eller så?! Rätta mig om jag har fel!

Nu ska jag njuta av sista dagen av mitt "sommarlov" framför TV:n med mat som Michaels mamma laget och skickade med när vi var hos henne tidigare idag för att fira Mother's Day.

Hårkris

Jag har behövt klippa mig ett bra tag nu men det har inte blivit av. Men snart så.. Blir nog bara topparna och lite uppklippning, men vill gärna även göra nåt åt min tråkiga typ råttfärgsaktiga hårfärg. Den eviga frågan om jag ska göra blonda slingor eller färga håret mörkare har ju såklart kommit upp (obesvarad), men nu kom ja precis på att en ombre (tror jag att det heter?) skulle kunna bli fint. Mina toppar är ju redan ljusare sen tidigare slingor så det lär ju gå hyfsat smidigt... Kollade runt lite efter bilder att ta med till frisören och hittade dessa:





lördag 12 maj 2012

Sommarlov!

Nu har jag äntligen fått sommarlov, i alla fall tills på måndag! Då börjar min första sommarkurs. Det är en tre-veckors intensivkurs, och när den är färdig har jag fyra andra sommarkurser att beta av, och efter det får jag sommarlov i tre/fyra veckor tills höstterminen börjar igen. Jag menar, det enda jag har för mig under sommaren är ju att jobba halvtid (20h i veckan), så då är det lika bra att försöka få så många kurser avklarade som möjligt! Det kommer bli rätt tufft och intensivt, men det ska nog gå bra...
Förhoppningsvis blir jag klar augusti 2013 (beroende på om jag får ett internship, och hur mycket tid det skulle ta etc.) och jag har redan börjat tänka lite på vad jag ska göra efter jag fått min Bachelor. Jobba? Fortsätta plugga till en Masters direkt? De Masters jag har kollat på (Accounting) är bara ett-åriga vilket ju iofs inte är så länge när man tänker efter. Man har ju faktiskt nytta av det hela livet... Ska till University of Houston om ett par veckor på en information session angående deras Masters Program, ska bli intressant!

Nu ska jag njuta av mitt korta lilla lov med att slappa hemma lite, städa, fixa naglarna och läsa en svensk bok. Har inte läst nåt på svenska på aslänge kom jag på häromdan!

lördag 5 maj 2012

Omotiverad

Idag skulle jag verkligen behovt pluggat till mina finals nasta vecka, men har kant mig sa himla omotiverad och trott. Lite fick jag gjort, men inte alls i narheten av vad jag planerat. Oh well, far val ta det imorn istallet. Michael jobbar 7-23 sa da passar det ratt bra att plugga hela dagen. Nu ska jag bara hanga i soffan, ata glass och kolla pa TV.
Bokade biljetter till Sverige idag med mammas hjalp (TACK!), sa den 13-23 augusti ar jag i Stockholm :)

fredag 4 maj 2012

:)

Tycker om min förlovningsring så mycket. Jag ville ha en enkel som passar till allt (kan ju vara bra eftersom jag ska ha den hela livet), en sten som inte är för stor och inte för liten, inte för kantig och inte för rund - och det fick jag (thanks babe!). Helt perfekt alltså :) Jag har en vigselsring också, men eftersom jag är så otroligt skrockfull vill jag inte visa den innan bröllopet. Michael har dock ingen än, men det har vi ju tid på oss att ordna. Jag försökte att ta en bild på ringen, men det blev inte så jättebra. Tycker att det oftast är svårt att ta bra bilder på sånt som blänker eller skimrar, men men... För övrigt har jag min fredags t-shirt på mig idag som ni kanske kan se i bakgrunden. Eftersom skolans färger är orange och blå så är det tradition att ha på sig något orange varje fredag på campus.


Bilden är spegelvänd. Det är min vänstra hand, inte högra :)